Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Altay1974

Uzman
Merhabalar,

Dün öğlen vakti eve dönüp bilgisayarı açtıktan bir müddet sonra görev çubuğunun altında bembeyaz bir çizgi fark ettim. İnternete biraz bakındıktan sonra kabloyu değiştirdim, problem devam etti. Ekran kartı sürücüsünü sıfırladım, problem devam etti. bilgisayarı odamdan söküp oturma odasındaki televizyona bağlayınca ise bu sefer ekranın EN ÜST kısmında mavi bir çizgi oluştu. Bu çizgi, televizyon üzerindeki YouTube uygulamasını ve uydu bağlantısından TV kanallarını açınca çıkmıyor, sadece bilgisayarıma bağlı olunca çıkıyor. Sorunun hangi parçada olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ve herhangi bir öneriye açığım. Evde başka bir monitörüm veya ekran kartım yok. Ara sıra kasanın içinden "öksürme" veya "cızırdama" sesine benzer sesler geliyor.

İşlemci: i7-4770
Ekran Kartı: RX 570 (2025 Mayıs ve 2021 sürücüleri ile test edildi.)
RAM: 2x8GB DDR3

(Hem DP hem HDMI girişler ile denedim, ekran kartındaki bütün çıkışlarda ve monitördeki bütün girişlerde problem devam etti.)

sekil_a1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Dün öğlen vakti eve dönüp bilgisayarı açtıktan bir müddet sonra görev çubuğunun altında bembeyaz bir çizgi fark ettim. İnternete biraz bakındıktan sonra kabloyu değiştirdim, problem devam etti. Ekran kartı sürücüsünü sıfırladım, problem devam etti. bilgisayarı odamdan söküp oturma odasındaki televizyona bağlayınca ise bu sefer ekranın en üst kısmında mavi bir çizgi oluştu. Bu çizgi, televizyon üzerindeki YouTube uygulamasını ve uydu bağlantısından TV kanallarını açınca çıkmıyor, sadece bilgisayarıma bağlı olunca çıkıyor. Sorunun hangi parçada olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ve herhangi bir öneriye açığım. Evde başka bir monitörüm veya ekran kartım yok. Ara sıra kasanın içinden "öksürme" veya "cızırdama" sesine benzer sesler geliyor.

İşlemci: i7-4770
Ekran kartı: RX 570 (2025 Mayıs ve 2021 sürücüleri ile test edildi.)
RAM: 2x8GB DDR3.

(Hem DP hem HDMI girişler ile denedim, ekran kartındaki bütün çıkışlarda ve monitördeki bütün girişlerde problem devam etti.)

Eki Görüntüle 154754

Hocam monitörünüzün markası nedir? Monitörün kartı ile alakalı olan bir durum olası.

Hocam monitörüm AOC C27G1 27". Alalı taş çatlasın 2 sene olmuştur.

Ben de AOC monitörümde bu durumu yaşadım. İçeri gidip geldiğimde ekran bu şekilde olmuştu fakat bende daha çok çizgiler ve çizgiler renkliydi. Garantiye gönderdim ve muadil olan ürünle değiştirme onayı çıktı. Anladığım kadarıyla kronik bir vaka.

TV ve normal monitore baglayinca sorun varsa sorun ekran kartinda gibi. Sunu anliyorum TV ve monıtore bagli olsa bile ekranda cizgiler var.

Eger sadece ekrana ozgu bir şey ise garantiye yollayin. Arkadasimin monitoru de boyle sorunluydu.

Ben de AOC monitörümde bu durumu yaşadım. İçeri gidip geldiğimde ekran bu şekilde olmuştu fakat bende daha çok çizgiler ve çizgiler renkliydi. Garantiye gönderdim ve muadil olan ürünle değiştirme onayı çıktı. Anladığım kadarıyla kronik bir vaka.
Belirttiğim gibi televizyona bağladığımda bu sefer de mavi çizgi çıktı ve bu ne monitörde olan ne de TV kanallarında çıkan bir çizgi. Yine de bu dediğinizi düşünüp biraz internette sorgulatacağım, bahsettiğiniz gibi kronik bir problem olabilir.

TV ve normal monitore baglayinca sorun varsa sorun ekran kartinda gibi. Sunu anliyorum TV ve monıtore bagli olsa bile ekranda cizgiler var.

Eger sadece ekrana ozgu bir şey ise garantiye yollayin. Arkadasimin monitoru de boyle sorunluydu.
Ekrana özgü değil ne yazık ki. Evde üçüncü bir ekran olsa kesinlikle ona da bağlayıp denerdim ama sizin de bahsettiğiniz gibi denediğim iki seçenekte de çizgi problemi var.

Ekrana özgü değil ne yazık ki. Evde üçüncü bir ekran olsa kesinlikle ona da bağlayıp denerdim ama sizin de bahsettiğiniz gibi denediğim iki seçenekte de çizgi problemi var.

Ekran kartınız problemli olabilir ve bu yüksek bir ihtimal. Herhangi bir bilgisayarcıya gidip abi 2 dakika ekran kartınla görüntü denemek istiyorum derseniz yapacaklardır.

Çözüm
Ekran kartınız problemli olabilir ve bu yüksek bir ihtimal. Herhangi bir bilgisayarcıya gidip abi 2 dakika ekran kartınla görüntü denemek istiyorum derseniz yapacaklardır.
Yakında tanıdığım bir arkadaş var, ona soracağım. Sizce monitörü mü götürmem daha mantıklı olur ekran kartını mı? Veya direkt kasayı mı?