emrsty

Uzman
Merhaba, bugün eski monitörümün görüntü kalitesini iyileştirmek amacıyla satın aldığım DVI-D kablosu elime ulaştı. Kabloyu test ettim ve her şey sorunsuz çalışıyordu. Monitörü kullanmadığım zamanlarda güç düğmesinden kapattığım için kapatıp gittim. Ancak tekrar açtığımda görüntü gelmedi.

BIOS ekranında kapatıp açmayı denediğimde herhangi bir sorun yaşamadım. Aynı şekilde, Windows'u güvenli modda açarak denediğimde de görüntü sorunsuz bir şekilde geldi. Bunun üzerine ekran kartı sürücülerini güncelledim, kaldırıp yeniden yükledim ancak bu da sorunu çözmedi.

Sürücüler yüklenmeden önce monitör sorunsuz bir şekilde açılıp kapanıyor. Ancak sürücüler yüklü olduğunda, Windows'ta kapatıp açmayı denediğimde görüntü gelmiyor. Ekran kartım GTX 1070.

2 ihtimal var ya DVI-D Port kontrolcüsü arıza yapıyordur ya da kabloda bir sinyal iletme sorunu vardır. Alternatif bir sistemde denemenizde fayda var.

2 ihtimal var ya DVI-D Port kontrolcüsü arıza yapıyordur ya da kabloda bir sinyal iletme sorunu vardır. Alternatif bir sistemde denemenizde fayda var.
Hocam yazdıklarımı okuduysanız sürücü yüklü halde iken kapatıp açtığımda görüntü gidiyor.

Bunun dışında sıkıntı yok sürücü yüklü iken windowsta kapatıp açamıyorum.

Hocam yazdıklarımı okuduysanız sürücü yüklü halde iken kapatıp açtığımda görüntü gidiyor.

Bunun dışında sıkıntı yok sürücü yüklü iken windowsta kapatıp açamıyorum.
Hocam, gpu'da bulunan kontrolcü port kontrolcüsü'de sorun olabilir o zaman. Çalışır ama böyle sorunlar çıkarır. Arkadaşımda da aynı sorun DP'de vardı. Pc'yi açıktan sonra çıkar tak yapın kabloyu alırsanız görüntü kontrolcüdür sorun alamıyorsanız da muhtemelen yazılımsal bir kusur var.

Hocam, gpu'da bulunan kontrolcü port kontrolcüsü'de sorun olabilir o zaman. Çalışır ama böyle sorunlar çıkarır. Arkadaşımda da aynı sorun DP'de vardı. Pc'yi açıktan sonra çıkar tak yapın kabloyu alırsanız görüntü kontrolcüdür sorun alamıyorsanız da muhtemelen yazılımsal bir kusur var.
Hocam windows üzerinde ekran çalışır durumdayken kabloyu çıkarıp taktım görüntü geliyor. Sanırım sorun yazılımsal ama nasıl bir çözümü var hiç bir fikrim yok.

Hocam windows üzerinde ekran çalışır durumdayken kabloyu çıkarıp taktım görüntü geliyor. Sanırım sorun yazılımsal ama nasıl bir çözümü var hiç bir fikrim yok.
Zor bir taşa çarpmışsın hocam. Mümkünse başka sistemde dene dediğim gibi. Emin olmak adına.