Wardom

Başarılı
Yer
İstanbul
Gaming gecesinden MSI marka bir monitör aldım.
Bugün elime geçti. Açarken kesmeden videoya çektim. Fişe takıp ölü piksel testini yaptım. Siyah renkte 1 tane sağ ortada var. İade etmeli miyim? Yayılır mı?

Yayılma durumunda herkes farklı bir şey söylüyor ama her piksel bağımsız olduğundan yayılma ihtimali düşük. Onun dışında ürünün parasını her pikselinin sağlam bedeli olarak ödediniz, ben olsam iadeyi basardım ama İnceHesap bu konuda iade kabul eder mi bilmiyorum. Amazon, HB gibi bir pazaryerinden almış olsan uğraşmazdın iade konusunda. Rahatsız etmiyorsa kullan gitsin ya madem indirimle aldın.

Bu ölü pikselsiz monitörlerde de öyle mi yoksa bunda var diye mi?

Her panelde temel mantık aynıdır. Ölü piksel, bulunduğu hücreye kilitlenir. Sol tarafta çıktıysa orada kalır yürüyüp gezmez, yayılmaz, çoğalmaz. Ama eğer ölü piksel tekil bir hücre arızasıysa, olay biter. O piksel ölüdür, başka yerde yeni piksel doğmaz. Ama eğer mesele panelin kendisinden kaynaklanan üretim malzeme kusuruysa yani hatalı üretim söz konusuysa zaman içinde başka noktalarda da ölü ya da stuck piksel çıkabilir. Bu, ilk pikselin yayılması değil ama panelin genel kendi sorunudur.

Gaming gecesinden MSI marka bir monitör aldım.
Bugün elime geçti. Açarken kesmeden videoya çektim. Fişe takıp ölü piksel testini yaptım. Siyah renkte 1 tane sağ ortada var. İade etmeli miyim? Yayılır mı?

Yayılmaz ama panel çatlarsa ve siyahlıklar başlarsa her gün kanser gibi yayılır ama panel çatlamazsa sorun yok. Örnek: 2 metreden düşüp paneli paramparça olan laptopum kanser gibi yayıldı günden günde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorun bende de var. 65" TV aldım Samsung, şu an bir nokta var. Ölü piksel testi yaptım, hatta birden fazla sitede yaptım hepsinde de aynı yerde var. Garanti kapsamına girer mi yoksa yayılırmı bilmiyorum kayıt oluşturdum.

Cayma hakkınız varsa sakın ama sakın ölü pikselin konusunu bile açmayın performansını beğenmedim deyip iade edin geçin yoksa servise falan yollayıp üründe sorun yok diye geri yolluyorlar.