Monitörlerin servis menüsüne nasıl girilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İsimbulamajim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 215

İsimbulamajim

Üstün
Monitörlerde servis menüsüne nereden giriliyor?

Monitörlerde servis menüsüne nereden giriliyor?
Her markanın servis menusune girme yontemu farklidir. Hatta ayni markada farkli modelde bile degiskenlik gosterebilir cunku bazi modellerde joystick var ve joystick ile servis menusune giriliyorken, bazisinda ise 5-6 tus var ve onlarda yapilan cesitli tus kombinasyonlari ile giriliyor.

Servis menusune girmek istediginiz monitorun modelini soylerseniz yardimci olmaya calisirim.

Rampage Crimson CR25R300F. Benim değil sadece bu monitörün panelini bulmaya çalışıyoruz. İncelemesi var iyi güzel ama panel ismi yok.

Rampage Crimson CR25R300F. Benim değil sadece bu monitörün panelini bulmaya çalışıyoruz. İncelemesi var iyi güzel ama panel ismi yok.
CSOT panel kullanildigi Rampage sitesinde belirtilmis. 300 Hz + CSOT sorgulamasi yaptiginda karsina sadece 2 panel cikiyor ve onlar da ozellik bakimindan ayni.

CSOT panel kullanildigi Rampage sitesinde belirtilmis. 300 Hz + CSOT sorgulamasi yaptiginda karsina sadece 2 panel cikiyor ve onlar da ozellik bakimindan ayni.
240 veya 280 Hz + OC olma ihtimali daha yüksek gibi. Ayrıca o monitör %100 sRGB değil %96 sRGB veriyor. %96 sRGB de düşük diyebiliriz.

240 veya 280 Hz + OC olma ihtimali daha yüksek gibi. Ayrıca o monitör %100 sRGB değil %96 sRGB veriyor. %96 sRGB de düşük diyebiliriz.
Panele arka aydinlatma dahil olmadigi icin renk gamutu, kontrast ve parlaklik gibi kagitustu veriler gercegi yansitmayabilir.

Bu arada 240 Hz'den 300 Hz'e OC yapacak kadar abartildigini dusunmuyorum. Oyle bir riski alamazlar, 60 Hz cok fazla. 40 Hz bile fazla, ornegim VG259QM.

Panele arka aydinlatma dahil olmadigi icin renk gamutu, kontrast ve parlaklik gibi kagitustu veriler gercegi yansitmayabilir.
Görmemişim.
Bu arada alan kişiler çok fazla ışık sızması olduğunu söylüyor, birinde 6 tane çıkmış siyahlar yok. Elbette şans işi ama bazı monitörlerde daha fazla olabiliyor, XG27ACS gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…