2254

Üstün
Makaleler
7
Direkt teknik verilere baktım, en az QD-OLED seviyesinde renk gamutu ve daha yüksek parlaklık sunuyor. Siyahlar da tam siyah gibi ama detaylı bakamadım. Fiyatı 699 dolar olacakmış, Gigabyte aynı paneli kullanan MO27Q28G modelini 500 dolara satışa sunacağını söylemişti. Arada 200 dolarlık fark var. :D

Desktop Screenshot 2025.08.19 - 18.53.12.53.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
%100 white brightness için 331cd ölçüm değeri mükemmel. Şu an parlaklığını övdüğümüz XG27AQDMG bile %100 white brightness için 273cd sunuyor.

1755620725683.webp

Real Scene parlaklığı muhtemelen daha yüksektir XG27AQWMG'nin.

Mükemmel bir monitör olmuş. İyi bir fiyatlandırma ile QD-OLED'i piyasadan siler.

%100 white brightness için 331CD ölçüm değeri mükemmel. Şu an parlaklığını övdüğümüz XG27AQDMg bile %100 white brightness için 273CD sunuyor.

Eki Görüntüle 175423

Real scene parlaklığı muhtemelen daha yüksektir XG27AQWMg'nin.

Mükemmel bir monitör olmuş. İyi bir fiyatlandırma ile QD-OLED'i piyasadan siler.

699 dolar yaklaşık 28.600 TL, 35K'yı aşmasa efsane monitör olur. Kaldı ki Gigabyte 200 dolar daha ucuza satacak, en azından o monitör 30k bandına bulunsa mükemmel. Elimdeki AW2725DF'yi satışa koysam alan olur mu acaba? Çünkü biraz incelemeye göz attım, yansıma işleme ve metin netliği de biraz iyileştirilmiş. Parlaklık ve renk gamutu zaten çok iyi. Siyahlarda daha iyi siyah, ayrıca gün ışığında siyahları da daha iyi koruyor. Bunların yanında güç tüketimi ve dayanıklılıkta iyileştirilmiş, bu da yemeğin yanında tatlısı oluyor.

699 dolar yaklaşık 28.600 TL, 35K'yı aşmasa efsane monitör olur. Kaldı ki Gigabyte 200 dolar daha ucuza satacak, en azından o monitör 30k bandına bulunsa mükemmel. Elimdeki AW2725DF'yi satışa koysam alan olur mu acaba? Çünkü biraz incelemeye göz attım, yansıma işleme ve metin netliği de biraz iyileştirilmiş. Parlaklık ve renk gamutu zaten çok iyi. Siyahlarda daha iyi siyah, ayrıca gün ışığında siyahları da daha iyi koruyor. Bunların yanında güç tüketimi ve dayanıklılıkta iyileştirilmiş, bu da yemeğin yanında tatlısı oluyor.
Ben RGB WOLED'leri bekliyorum :rofl: Bazı kaynaklarda RGB piksel düzeninin 2026'da geleceğine dair söylentiler gördüm fakat bunlar söylentiden ötesi değil. Bir de TFT Central'da bir görsel paylaşıldı bu bilgiye dair.

1755621069112.webp

@ShadowLegion
  • Parlaklık, QD-OLED'leri solladı.
  • Görüntü daha kontrastlı gözüküyor.
  • "True Black Glossy" kaplama sayesinde siyahlar artık daha siyah.
  • Gün ışığında siyahları çok iyi yönetiyor.
  • Yansıma işleme iyileştirildi.
  • Metin netliği iyileştirildi.
  • Renk gamutu en az QD-OLED seviyesine geldi.
  • Güç tüketimi düşürüldü.
  • Dayanıklılık %60 artırılmış (iddia edilen).

@2254 hocam valla açıkçası pişman olacağım bir durum yok benim çünkü o monitör 2K ben 4K aldım. Bir de malum yaşadığımız ülkede fiyat ne olur ne biter bilemiyoruz. 1 saat oldu kurdum XG27UCDMG monitörü. Fabrika kalibrasyonu bile çok iyi, üç beş ayar dışında bir ayar da yapmadım.

Yani tandem OLED bekleniyordu zaten.

Bir de kullanıcıya göre değişir hocam, ben mesela parlak sevmiyorum gözlerim hassas. WOLED geliştiyse de QD-OLED de diğer nesilde gelişir. Yani bu bahsettiğiniz monitörün ülkemize ne zaman geleceği vs.. Yani ben şuan XG27UCDMG gibi bir canavardan pişman değilim. PG27UCDM ile dünyadaki en üst seviye QD-OLED panelini kullanıyor. İkinci IPS ekran da var, oyun ve dizi film dışında OLED'i de kullanmayacağım. Umarım sorun yaşamam. Bütün OLED care ve uniform brightness vs. açık.

@2254 hocam vallahi açıkçası pişman olacağım bir durum yok benim çünkü o monitör 2K ben 4K aldım. Bir de malum yaşadığımız ülkede fiyat ne olur ne biter bilemiyoruz. 1 saat oldu kurdum XG27UCDMg monitörü. Fabrika kalibrasyonu bile çok iyi, üç beş ayar dışında bir ayar da yapmadım.

Yani tandem OLED bekleniyordu zaten.

Bir de kullanıcıya göre değişir hocam, ben mesela parlak sevmiyorum gözlerim hassas. WOLED geliştiyse de QD-OLED'de diğer nesilde gelişir. Yani bu bahsettiğiniz monitörün ülkemize ne zaman geleceği vs. Yani ben şu an XG27UCDMg gibi bir canavardan pişman değilim. PG27UCDM ile dünyadaki en üst seviye QD-OLED panelini kullanıyor. İkinci IPS ekran da var, oyun ve dizi film dışında OLED'i de kullanmayacağım. Umarım sorun yaşamam. Bütün OLED care ve uniform brightness vs. açık.

İnsanoğlu istiyor işte ne yaparsın. Benim canım çekti, OLED ekrandan bu tandem OLED'e ekmek banasım geldi... :)
Desktop Screenshot 2025.08.19 - 19.54.31.22.webp