Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
NVIDIA Control panel altından DSR kısmına girip istediğin çözünürlüğü açabilirsin:
Sonrasında sağ alttan Uygula demen gerek.
Konu sahibi birebire yakın bir oranda çözünürlük istediğine dair özel bir mesaj yazmamış. Sadece monitör çözünürlüğünü artırmak istediğini söylüyor ki sonrasında da DSR ayarını soruyor. Okurdan dönüş gelene kadar da çözüm bu.
Var. Ekran kartınız NVIDIA ise DSR, AMD ise VSR özelliğini devreye alabilirsiniz.
Var. Ekran kartınız NVIDIA ise DSR, AMD ise VSR özelliğini devreye alabilirsiniz.
Nasıl yaparım? Ekran kartım 1050 Ti. NVIDIA.
Son düzenleyen: Moderatör:
1920x1900 yapmak istiyorum. Ama alan dışına çıkıldı gibi bir şey söylüyor.
1920/1080 işlemini yaparsan sonucu 1,777778 gibi bir şey çıkıyor ve bu da 16/9'a eşit. 1920/1900 ise 1,0001 gibi bir şey çıkıyor ve bu görüntü birebir kenarları olan bir kare içinde görünecektir bu sebeple. Bu kadar pikseli 1080p bir ekrana sıkıştırabilirsin fakat ortaya çıkan şey kenarların kara şeritle dolduğu bir kare görüntü olacaktır. Herhangi bir kare fotoğrafı Google'da resmi yeni sekmede aç diyerek büyüt, onun daha net olanını görürsün 1920*1900 çözünürlük yaparsan. DSR ve VSR ise yine oran 16/9'a eşit olacak şekilde çözünürlükleri daha küçük ekrana sıkıştırma üzerine kurulu teknolojiledir, sen özel çözünürlük açmak istiyorsun ve denediğinde ekranın 1920/1900 değerine uyan bir kare olmadığı için sınırların dışına çıktı hatası alıyorsun. 1080*1080 kare yapabilirsin ekrana sığıp kenarları siyah kalacak şekilde.
Winner
Üstün
Out of range hatasını aşmanın yolu yok.1920x1080 kullanıyorum. 1920x1900 yapmak istiyorum. Ama alan dışına çıkıldı gibi bir şey söylüyor. Yapmanın bir yolu var mı?
NVIDIA Control panel altından DSR kısmına girip istediğin çözünürlüğü açabilirsin:
Sonrasında sağ alttan Uygula demen gerek.
Konu sahibi birebire yakın bir oranda çözünürlük istediğine dair özel bir mesaj yazmamış. Sadece monitör çözünürlüğünü artırmak istediğini söylüyor ki sonrasında da DSR ayarını soruyor. Okurdan dönüş gelene kadar da çözüm bu.
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 98871
Sonrasında sağ alttan uygula demen gerek.
Geç yanıt için kusura bakmayın. Bu dediklerinizi denedim. Ama yine aynı hatayı veriyor.
Geç yanıt için kusura bakmayın. Bu dediklerinizi denedim. Ama yine aynı hatayı veriyor.
Benim mesajı okudun mu? Sebebi açıkladım zaten. Canım istemiyor o yüzden izin vermiyorum gibi bir şey değil bu, oranı değiştirmeye çabalıyorsun.