Monster Abra A5 V16.6.5 (GTX 1650 Ti ekran kartı ve i5-10200H işlemci içinde bulunan UHD Graphics (aslında UHD 630 bulunmakta ama Clevo kaynaklı sanırım, tam model UHD 630 değil, GPU-Z'de GPU kod adı yine de Comet Lake GT2 olarak görünüyor) dizüstü bilgisayarım için NVIDIA ve Intel sürücülerini kurarken Intel sürücüsü sorun çıkartıp durdu. Normal şartlarda Intel Driver Support Assistant üzerinden Intel'in kendi başlatıcısı ile (launcher) indirme yaparken, ilk başta "Cihazların kurulum bilgileri alınıyor" dedi, sonra "Windows ya da benzeri bir aygıt güncellenmesi tespit edildi, güncellemelerin bitmesini bekleyin." tarzı bir mesaj geldi kısa süreliğine ve "Yükleyici çıkış kodu 8" hatası verdi, normalde Windows update kapalı olmasına rağmen ve NVIDIA sürücüsünü henüz kurmuş olmama rağmen. 3 - 4 kere denedim, sonuç yine aynıydı. Mecburen DDU ile Intel iGPU sürücüsünü sildim sadece ve
Intel'in kendi sitesinden bu kısma tıklayıp, 7 ve 10. nesil arası işlemciler için en son sürüm olan 31.0.101.2135 sürücüsünü indirdim. Yine başlatıcıyı çalıştırdı, yine aynı süreçlerden geçti ve "Yükleyici çıkış kodu 8" hatası verdi. Mecburen son çare olarak Monster'ın kendi sitesinde 2020 yılına ait Intel sürücüsünü (yanlış bilmiyorsam sürüm numarası 24 ile başlıyordu, görev yöneticisinde 27.20.100.8478 olarak görünüyor) indirdim. Şu an bir sorun yok ama bu sorunun sebebi nedir, anlayamadım. Kayıt defteri kaynaklı bir şey mi yoksa Monster kaynaklı bir şey mi bilmiyorum.
Sorununuz için birkaç çözüm önerisi sunuyorum:
1.
Windows Güncellemelerini Kontrol Et:
- Windows’unuzun güncel olduğundan emin olun. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyerek güncellemeleri kontrol edin.
2.
Intel Driver Support Assistant’ı Kaldırın:
- Eğer daha önce yüklenmişse, Intel Driver Support Assistant’ı kaldırmayı deneyin. Bu, bazı sürücülerin çakışmasını önleyebilir.
3.
DDU (Display Driver Uninstaller) Kullanımı:
- DDU ile hem NVIDIA hem de Intel sürücülerini tamamen kaldırın.
- Güvenli Modda çalıştırarak işlemi yapmanız önerilir. DDU’yu indirip çalıştırdıktan sonra “Temizle ve Yeniden Başlat” seçeneğini kullanın.
4.
Uygun Sürücü İndirin:
- Monster’ın resmi web sitesinden yalnızca modelinize özel sürücüleri indirin. Yanlış sürücü yüklemek sorunlara neden olabilir.
- Ayrıca, Intel’in resmi web sitesinden işlemcinizin tam modeline uygun en güncel sürücüyü indirin.
5.
Kayıt Defterini Temizleyin:
- Eğer sorun devam ederse, kayıt defterinde kalıntılar kalmış olabilir. “Regedit” aracılığıyla giriş yapabilirsiniz, ancak dikkatli olun; yanlış yapmanız sisteminizde sorun yaratabilir.
- Özellikle
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Intel ve
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Intel dizinlerindeki girdileri kontrol edin ve gerekirse kaldırın.
6.
Sistem Dosyası Denetimi (SFC) ve DISM:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak açın.
- Aşağıdaki komutları sırayla girin:
Kod:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
- Bu, sistem dosyalarınızı onarmaya yardımcı olabilir.
7.
Geri Yükleme Noktası veya Yeniden Kurulum:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, sistem geri yükleme noktası oluşturabilir veya Windows’u yeniden kurmayı düşünebilirsiniz.
Umarım bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olur! Eğer hala sorun yaşıyorsanız, lütfen ek bilgi sağlayın.