system_32

Çalışkan
Öncelikle bu sorunumu okuyup destek veren herkese teşekkür ediyorum. Monster Abra A5 v16.7 model laptıp kullanmaktayım, cihaz modelimin güncel bir BIOS'u olduğunu öğrendim ve yetkili servisten bunu bunu talep ettim. Güncel BIOS dosyasını gönderdiler fakat nasıl yapılacağına dair hiçbir bilgi vermediler. Dosyada 2 tane klasör bulunmakta all ve ec isimli 2 klasör bulunuyor, bunların içeriklerini de görselde olduğu gibi BIOS'u nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanmakta olduğum BIOS sürümü: BIOS Sürümü/Tarihi ınsyde Corp. 1.07.10tfb25, 6.12.2021

ALL.webp

EC.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
USB belleği FAT32 olarak biçimlendir, iki klasörü de içine at kanki.
Bilgisayarı açarken F7 tuşuna bas menüden UEFI Shelli seç.
Siyah ekran gelince sırasıyla şu komutları yaz her birinden sonra Enter'a bas:
Kod:
fs0:
cd EC
EcFlash.nsh
cd ..
cd ALL
FLASHME.nsh
Yeşil yazı gelince işlem tamamdır bilisyarı kapatıp açabilirsiin.

Aynen böyle yaptım güncelledi ama managment Engine sürümü yine aynı kaldı ec yi güncellemeye gerek var mı peki.

Laptopun arkasındaki seri no söyleyebilir misin Clevo kodunu buliyim ve en son BIOS ve ec sürücsü sürümüne bakalım bu arada Intel ME Firmware'ını başka bir yerden indirmen lazım.

Nknh diye başlar benimkinde nknh58hpq diye gidiyordu seri no.

Öncelikle bu sorunumu okuyup destek veren herkese teşekkür ediyorum. Monster Abra A5 v16.7 model laptıp kullanmaktayım, cihaz modelimin güncel bir BIOS'u olduğunu öğrendim ve yetkili servisten bunu bunu talep ettim. Güncel BIOS dosyasını gönderdiler fakat nasıl yapılacağına dair hiçbir bilgi vermediler. Dosyada 2 tane klasör bulunmakta all ve ec isimli 2 klasör bulunuyor, bunların içeriklerini de görselde olduğu gibi BIOS'u nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanmakta olduğum BIOS sürümü: BIOS Sürümü/Tarihi ınsyde Corp. 1.07.10tfb25, 6.12.2021

Eki Görüntüle 214393

Eki Görüntüle 214395
Bizimle de paylaşsanız BIOS'u çok güzel olurdu.