Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

evngrgl

Üyecik
Selamünaleyküm cümleten. Yakın zamanda HWID bir ban yedim ve oynadıgım oyuna giriş yapamıyorum. Monstera yazdım ve BIOS'um şu an güncel ben de bir alt sürümünü talep ettim ve attılar. Daha önce ne BIOS güncelledim ne de BIOS düşürdüm. Her şey çok karışık geliyor ayrıntılı bir şekilde yardımcı olacak var mı? Verdikleri dosyada all adlı bir klasör var ve icinde checksum, TFB27710 wmeset, DLL ve EFI adlı dosyalar var.

@Recep Baltaş abimizin verdiği yanıtlarla yapayım dedim fakat kafam karıştı bilgisayardan cok anlamıyorum abi buradaysan ayrıntılı yardımcı olur musun rica etsem.

Selamünaleyküm cümleten. Yakın zamanda HWID bir ban yedim ve oynadıgım oyuna giriş yapamıyorum. Monstera yazdım ve BIOS'um şu an güncel ben de bir alt sürümünü talep ettim ve attılar. Daha önce ne BIOS güncelledim ne de BIOS düşürdüm. Her şey çok karışık geliyor ayrıntılı bir şekilde yardımcı olacak var mı? Verdikleri dosyada all adlı bir klasör var ve icinde checksum, TFB27710 wmeset, DLL ve EFI adlı dosyalar var.

@Recep Baltaş abimizin verdiği yanıtlarla yapayım dedim fakat kafam karıştı bilgisayardan cok anlamıyorum abi buradaysan ayrıntılı yardımcı olur musun rica etsem.
Keşke biraz da hile kullanmadan önce düşünseniz. BIOS sürümü değiştirmek yerine SSD ve anakart ID değiştirme yöntemi de işe yarıyor. MAC adresini, IP adresini sıfırlamak, işletim sistemini tekrardan kurmak ve şu an aklıma gelmeyen birçok şey. Ben bu şekilde çok arkadaşımın sistemini düzelttim. Geride hiç bir iz kalmayınca tekrardan istediğiniz içeriğe erişebiliyorsunuz.

Selamünaleyküm cümleten. Yakın zamanda HWID bir ban yedim ve oynadıgım oyuna giriş yapamıyorum.
BIOS düşürme HWID banını kaldıramaz, var olan BIOS'u bir güzel düzenleyip seri numarası ve MAC adresi gibi cihaza özgü spesifik bilgilerin değişmesi gerekiyor, bunu da çoğu laptop korumalı olduğu için yapamaz. Ayrıca bunlar başarılı olsa bile cihaza takılı SSD, PCI-E Wifi aygıtınız bulunmakta, bunların kimliğini dışarıdan SPI araçları olmadan değiştiremezsiniz.

Bunları geçici olarak değiştiren birkaç EFI bypass metotları var, tabii ki Windows 11 kullanıyorsanız Secure Boot'u elinizle imzalamadığınız sürece sistemden önce bunları çalıştıramayacaksınız. Uzun lafın kısası baya zor bir iş.