Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Akın Gül

Üyecik
Şimdi çok uzun zamandır asla çözülemeyen bir sorunu paylaşacağım sizinle. Çözen olur ise daha da üstüne tanımam yani.

Monster Abra A7 v13.2 laptopum var. Güncel oyunlar için gayet ortalama bir laptop ve yetiyor. Bilgisayarı normalde monitör bağlayıp kendi dahili ekranını kapatıp o şekilde kullanıyorum. Fakat seyahat etmem gerektiğinde doğal olarak yanımda monitörü götüremiyorum. Dahili monitörde oyun açtığım zamanlar 5-10 saniyede bir aşırı FPS dropları yiyorum. Oyun oynanmıyor resmen 4-5 FPS'ye kadar düşüyor.

Harici monitörü mini-DisplayPort üzerinden bağlıyorum Intel'in dahili GPU'sunun bu porta görüntü vermiyor diye biliyorum. yani direkt ekran kartına bağlamış oluyorum harici monitör taktığımda.

Sıcaklıklarım laptoplar için normal seviyelerde. Cihazın düzenli bakımları yapılıyor. Kendi kabaca baktığım kadarıyla da oyunlarda CPU veya GPU frekans düşürmüyor ikisi de çalışması gereken her zamanki frekanslarında normal bir şekilde çalışıyorlar. Olur da yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum bu problemi çok uzun zamandır yaşıyorum. Sürücülerim de güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse 3 senedir çözülmeyen probleme tek attınız Recep hocam. Hakkınız ödenmez🫡
Yalnız seri numarasından hangi BIOS versiyonunun kullanılması gerektiğini nasıl bulduğunuzu anlamadım. Dosya adı ve seri no isimlerini benzetemedim sırrını açıklarsanız mutlu oluruz :D

Merhaba. Ben de bu model bilgisayarı kullanıyorum ve BIOS'u güncellemek istiyorum. BIOS dosyasını indirdim ama nasıl gücelleyeceğim acaba?

Son sürüm burada:

BIOS 2022-07-15
Update BIOS version 1.07.11
B10711.zip

Risk size ait.

Recep abi aynı modeli kullanıyorum BIOS güncellemesi yaptım attığın link üzerinden ama artık bilgisayar açılırken Monster Logosu gelmiyor bir sorun yaratır mı? Style Note geliyor ekrana sonradan açılıyor BIOS güncelleme konusunda bilgim yok da.

FlashMEWinX64.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırmanız yeterli olmalı.

Recep abi aynı modeli kullanıyorum BIOS güncellemesi yaptım attığın link üzerinden ama artık bilgisayar açılırken Monster Logosu gelmiyor bir sorun yaratır mı? Style Note geliyor ekrana sonradan açılıyor BIOS güncelleme konusunda bilgim yok da.
Hiçbir sorun olmaz. Bilgisayarı zaten Monster üretmiyor.

Son sürüm burada:

BIOS 2022-07-15
Update BIOS version 1.07.11
B10711.zip

Risk size ait.

Recep abi peki şu an elimde Abra A7 v13.3 laptop var, laptop elimde 2 senedir var. İlk başlarda FPS sorunları yaşamazken şu an oyunlarda eskiden 160 alırken şu an 40'a kadar düştü. Fan temizliği hatta fan yenilemesi bile Monster'ın teknik servisine yaptırdım fakat sorun yine aynı.

Ekran kartı ve tüm sürücüler güncel, ve msinfo32 BIOS sürümünü 1.07.11TFB29 gösteriyor. Bu güncellemeyi yapsam bile yine de düzelir mi? BIOS tarihi 3.01.2022 yani buradakinden eski ve araştırdığımda kasa kodları aynı gözüküyor - benimki A7V133NH79HKQ - sizce sorun ne olabilir? Nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?

Edit: BIOS'ta herhangi bir MUX Switch göremiyorum bu modelde anladığım kadarıyla bir iGPU kapatma olayı yok. Oyunlar dGPU kullanıyor görev yöneticisinde görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: