• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Monster Abra GTX 1650 laptopta termal macun değişim sonrası ekran kartı görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

egolego

Başarılı
Monster Abra i7 GTX1650 laptopta dün termal macunu dikkatlice yeniledim daha önce de yaptığım işlem yılda bir kere yaparım. Başlamadan önce pil soketini söktüm. Soğutucu bloku çapraz şekilde vidaladım tekrar. Sonra laptopu açtım ekran kartı sürücüsü NVIDIA App te yok görünüyor. DxDiag, görev yöneticisinde ekran kartı görünmüyor. Aygıt yöneticisine girdim kod 43 hatası görünce naneyi yedik dedim. DDU ile sürücü kaldır temiz manuel kurulum vs denedim nafile. Chipseti bozmuş da olabiliriz evet farkındayım. Onun dışında bir çözüm öneriniz var mı?

Çözüm
Tamir ettirmeyi deneyin olmadı uygun bir fiyata ? İyi bir bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye ederim. İlla Anakart değişmesi gerekmez ki.
Hocam her tamirciye güvenmiyorum açıkçası. Youtubeda takip ettiğim bir kanal var oraya göndercem çözemezsem. Sonra duruma ve maliyete göre bakarım tamire değer bir durumdaysa.

ÇÖZÜM

Arkadaşlar sırasıyla yazılımsal çözümlerden başlayın.
DDU Programı ile NVDIA sürücülerini kaldırın ardından NVDIA sitesinden manuel driver kurun.
Sorun hala devam ediyorsa.
Ben resimde görülen ekran kartının çevresindeki kırmızı ile işaretli komponentlerin oraya bulaşan termal macunları dikkatlice temizledim ve yeniden termal macun sürdüm. Sorun ordaki macunlardaymış macunun elektrik iletmediğini düşündüğümden bunun bir çözüm olacağı hiç aklıma gelmezdi demekki bir şeyleri etkiliyormuş.
Öyle ömür boyu garantiye aldanıp gönderme firmaya. Kusura bakma ama kol gibi fiyat çıkıyor. Tecrübe ile sabit.
Öylesine aradım sordum. Klasik beklediğim cevabı söylediler. Anakart değişecek 15K dedi. Ona o parayı verene kadar koyarım kenara dursun ofis bilgisayarı niyetine.

Tamir ettirmeyi deneyin olmadı uygun bir fiyata ? İyi bir bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye ederim. İlla Anakart değişmesi gerekmez ki.

Hocam her tamirciye güvenmiyorum açıkçası. Youtubeda takip ettiğim bir kanal var oraya göndercem çözemezsem. Sonra duruma ve maliyete göre bakarım tamire değer bir durumdaysa.

ÇÖZÜM

Arkadaşlar sırasıyla yazılımsal çözümlerden başlayın.
DDU Programı ile NVDIA sürücülerini kaldırın ardından NVDIA sitesinden manuel driver kurun.
Sorun hala devam ediyorsa.
Ben resimde görülen ekran kartının çevresindeki kırmızı ile işaretli komponentlerin oraya bulaşan termal macunları dikkatlice temizledim ve yeniden termal macun sürdüm. Sorun ordaki macunlardaymış macunun elektrik iletmediğini düşündüğümden bunun bir çözüm olacağı hiç aklıma gelmezdi demekki bir şeyleri etkiliyormuş.

Dosya Ekleri

• IMG_0691.webp
    1 MB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Çözüm
Geçmiş olsun hocam, elektronik aletler böyle işte... Çok sevindim çözülmesine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…