reddawn

Uzman
Merhabalar, DRAM olayından dolayı KIOXIA 1 TB PRO modelini aldım laptop için. Forumlarda baktığımda ısındığını söyleyenler var. Sizce sorun yaratır mı? Gen 3 destekli de olsa yüksek olan modeli tercih ettim ilerde belki masaüstüne takarım falan diye. Ayrıca Gen 3 olduğu için o hızlara çıkamayacağından yine ısınma problemi yaşanır mı? Sizce bu modeli bu haliyle kullansam laptopta sorun yaratır mı? Yoksa bir çözüm öneriniz var mı? Soğutuculu M2 alsam sığar mı diye tereddütteyim ve Amazon kendi satıcısı olması şart hızlı gelmesi gerekiyor alternatif öneriniz varsa iade edip onu da alabilirim, tüm önerilere açığım.

Merhabalar, DRAM olayından dolayı KIOXIA 1 TB PRO modelini aldım laptop için. Forumlarda baktığımda ısındığını söyleyenler var. Sizce sorun yaratır mı? Gen 3 destekli de olsa yüksek olan modeli tercih ettim ilerde belki masaüstüne takarım falan diye. Ayrıca Gen 3 olduğu için o hızlara çıkamayacağından yine ısınma problemi yaşanır mı? Sizce bu modeli bu haliyle kullansam laptopta sorun yaratır mı? Yoksa bir çözüm öneriniz var mı? Soğutuculu M2 alsam sığar mı diye tereddütteyim ve Amazon kendi satıcısı olması şart hızlı gelmesi gerekiyor alternatif öneriniz varsa iade edip onu da alabilirim, tüm önerilere açığım.
  • KIOXIA 1 TB PRO modelinin laptopta kullanımı, ısı yönetimi açısından endişe yaratabilir. Genellikle, yüksek performanslı SSD'ler, yoğun kullanımlarda ısınma eğilimindedir.
  • Eğer cihazınızda M.2 ısı dağıtıcı veya soğutucu mevcutsa, ısı yönetimini iyileştirebilir. Aksi halde, ısıya dayalı performans düşüşleri yaşayabilirsiniz.
  • Gen 3 destekli olmasına rağmen, yüksek kapasiteli ve hızlı bir model tercih ettiğiniz için, bu modelin sıcaklığı kontrol altında tutulmazsa sorun yaratabileceğini unutmamalısınız.
  • Soğutuculu bir M.2 SSD almak iyi bir alternatif olabilir ama laptopunuzun M.2 yuvasının boyutlarına dikkat etmelisiniz. BT cihazlarında genellikle 2280 boyutu yaygındır, bu yüzden alacağınız soğutucunun bu boyuta uyduğuna emin olun.
  • Alternatif olarak, daha düşük performanslı ama daha iyi ısı yönetimi sağlayan SSD'leri de değerlendirebilirsiniz.
  • Eğer hızlı teslimat istiyorsanız, Amazon'un satıcısı olan ürünleri tercih etmek iyi bir fikir. Hangi modeli seçip seçmeyeceğiniz, yukarıdaki kriterlere dayanarak karar vermeniz gereken bir durumdur.
  • Ek olarak, soğutucu bir çözüm arıyorsanız uygun fiyatlı ve iyi incelemeleri olan modelleri araştırmak faydalı olacaktır.