khd

Çalışkan
Merhaba,

Monster Tulpar T7 v24.1 model laptopum var. Ciddi bir GPU fan problemi yaşıyorum.

Şu ana kadar cihaz tam ardı ardına 4 kez servise gitti. Her seferinde GPU fanının değiştirildiği söylendi. İlk birkaç gün hiçbir sorun olmuyor fakat yaklaşık 1 hafta sonra fan tarafından tekrar sürtünmeye benzer bir ses ve traktör gibi rahatsız edici titreşimli çalışma başlıyor. Özellikle düşük devirde traktör gibi ses geliyor fandan.

Monster teknik servise durumu defalarca açıklayıp laptopu yolluyorum, fanı değişip geri yolluyorlar. 7-10 gün sonra ses geri geliyor. Bu döngü 4 kez tekrarlandı. Hâlâ bir çözüm bulamadım. Sorun nelerden kaynaklanıyor olabilir? Fan herhangi bir yere sürtmüyor, dikkatlice kontrol ettim. Fan kapakları ya da fan vidaları titreşime yol açıyor olabilir mi? Daha önce başına böyle bir durum gelen var mı?

Artık servise yollamak istemiyorum; hem süreç uzun sürüyor hem de sorunu çözemiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınmadan kaynaklı genleşme olabilir. Genleşme yüzünden sürtme sesi çıkıyordur. Laptopun alt kapağını çıkartın, o şekilde açıkken testlere sokun. Zaten o anda nereden ses geldiğini anlarsınız.

Ayrıca bir parça 4 defa değiştiyse bildiğim kadarıyla ayıplı mal sayılıp iade veya değişim yapılabiliyor.

Öncelikle geçmiş olsun gerçekten can sıkıcı iade etmeye calışın. Kronik sorunlu çünkü 10 kere de deyişse düzelmez Monster markasına bulaşmayın.

Cevaplarınız için teşekkürler.
Bilgisayarı 2022 yılında almıştım. Garantisi vs. bitti. Servis fanı 3 kere değişti. Değişen fanlar faturalı ve garantili. Bilgisayarı 2025 Eylül ayına kadar sorunsuz kullandım. Eylül ayından sonra bi anda kullanırken fanda sıkıntı başladı. Bilgisayarı ilk açtığım anda daha gür bir sürtme sesi geliyor. Kullandıkça sürtünme sesi azalıyor gün içinde sanırım fan yerine oturuyor döndükçe.
Arka kapağı sökmeme rağmen ses hala geliyor. Sorun fanın kendisinden ziyade; fan kapaklarında, yatağında ya da vidalarında vs olabilir mi? ChatGPT titreşime benzer bir ses olduğunu vidalari vs kontrol edip titreşim emici şeyler kullanmamı ve yağ sürmemi vs söylüyor. Vidaların bazılarının yatağı yalama yapmış ondan mıdır bilemedim pek sanmıyorum. Monster Teknik servisi harici başka yerel bir servise gitmeyi düşünüyorum.