Eki Görüntüle 247013Eki Görüntüle 247014
Sizin sistem gibi üst düzey bişey yok 7500f/9060XT ikilisine yetiyor benim için. O işlemciye sıvı soğutma takacaksanız zaten sıcaklık anlamında sıkıntı çekmezsiniz. Kasanın hava akışı kötü değil ben tek arka egzos fanla kullanıyorum. Alt 3' lü fanıda yazın boşta ekran kartı fan açmasın diye takmıştım. Yük altında ne kadar faydası dokunuyor bilmiyorum açıkcası zaten hepsini çok düşük devirde çalıştırıyorum.

Şu sistem çok güzel görünüyor. Sıvı soğutma tek başına havasını değiştiriyor görselin zaten.
Görseller için teşekkürler hocam kasa da hoş duruyor aslında ama benim sistemdeki yükte soğutması nasıl olur emin olamadım valla..

Görseller için teşekkürler hocam kasa da hoş duruyor aslında ama benim sistemdeki yükte soğutması nasıl olur emin olamadım valla..
Önde 3 fanı olan kasalardan alırsanız anca fark olursa olur. Onun da ötesi önü mesh yapıdan olan kasalar zaten. Onda da arada uçuk sıcaklık farkları olacağını sanmıyorum. Şahsen kasaya sadece görsel kafasında bakıyorum ben. Kablolama olarak daha dolu bir sisteminiz olduğu için belki yan tarafı daha geniş kasalara bakmak isteyebilirsiniz ama ona bir şey diyemem. XR ile iligli daha üst seviye sistem kurulumları olan yabancı videolar var YouTube' da onlar da fikir verebilir benim görseller biraz patates duruyor:).

Önde 3 fanı olan kasalardan alırsanız anca fark olursa olur. Onun da ötesi önü mesh yapıdan olan kasalar zaten. Onda da arada uçuk sıcaklık farkları olacağını sanmıyorum. Şahsen kasaya sadece görsel kafasında bakıyorum ben. Kablolama olarak daha dolu bir sisteminiz olduğu için belki yan tarafı daha geniş kasalara bakmak isteyebilirsiniz ama ona bir şey diyemem. XR ile iligli daha üst seviye sistem kurulumları olan yabancı videolar var YouTube' da onlar da fikir verebilir benim görseller biraz patates duruyor:).
Estağfirullah hocam, aslında Montech AIR 903 Max modeli de gözüme çarptı ancak çok da bir fikrim yok kasalar konusunda. Dediğiniz şekilde o videolara da bakayım. Teşekkürler.

Farklı kasa önerileri olan varsa değerlendirebilirim arkadaşlar.

Estağfirullah hocam, aslında Montech AIR 903 Max modeli de gözüme çarptı ancak çok da bir fikrim yok kasalar konusunda. Dediğiniz şekilde o videolara da bakayım. Teşekkürler.

Farklı kasa önerileri olan varsa değerlendirebilirim arkadaşlar.
Konu güncel, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. @LH44 @X99 @Yakuza sizin de önerilerinizi alsam iyi olur.

Montech XR tam dikdörtgen akvaryum çok hoş durmuyor, çeyiz sandığı gibi. Lian Li biraz daha estetik duruyor. NZXT siyah ve beyaz iki renk mevcut zaten. Hava akışı olarak NZXT daha mantıklı geliyor bana. İlla akvaryum istiyorsan Lian Li tercih et.

Montech XR tam dikdörtgen akvaryum çok hoş durmuyor, çeyiz sandığı gibi. Lian Li biraz daha estetik duruyor. NZXT siyah ve beyaz iki renk mevcut zaten. Hava akışı olarak NZXT daha mantıklı geliyor bana. İlla akvaryum istiyorsan Lian Li tercih et.
Ocypus Iota C70 Black Curve ARGB Digital Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bu kasayı duydunuz mu hiç hocam? Markanın birkaç soğutucusu forumda öneriliyordu.

Bütçe en fazla ne kadar kasa için? Fena durmuyor acıkçası.
Net bir bütçem yok ama gidip 8-10 bin TL de kasaya vermek istemiyorum açıkçası. Sistemi serin tutacak fiyat/performans, kaliteli bir model düşünebilirim. Güncel durumda alınan parçalar:
  • R9 9950X
  • Zotac RTX5080 Solid Core Oc
  • Arctic Liquid Freezer III 360 Pro ARGB Siyah
  • Lexar 32GB (2x16GB) ARES RGB 6400MHz CL30
Anakart da muhtemelen MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi olacak.

Net bir bütçem yok ama gidip 8-10 bin TL de kasaya vermek istemiyorum açıkçası. Sistemi serin tutacak fiyat/performans, kaliteli bir model düşünebilirim. Güncel durumda alınan parçalar:
  • R9 9950X
  • Zotac RTX5080 Solid Core Oc
  • Arctic Liquid Freezer III 360 Pro ARGB Siyah
  • Lexar 32GB (2x16GB) ARES RGB 6400MHz CL30
Anakart da muhtemelen MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi olacak.
Yani kasa genel olarak F/P duruyor, çok incelemesi yok. Ben üzeceğini düşünmüyorum. Kendim alacak olsam muhtemelen bunu alırdım:
Siyahi 5.5 civarına düşüyor. Beklemem diyorsanız değerlendirebilirsiniz.

Yani kasa genel olarak F/P duruyor, çok incelemesi yok. Ben üzeceğini düşünmüyorum. Kendim alacak olsam muhtemelen bunu alırdım:
Siyahi 5.5 civarına düşüyor. Beklemem diyorsanız değerlendirebilirsiniz.
Ocypus modeli için de radyatör ölçüleri verilmemiş, Arctic'in radyatör kalınlığından dolayı diğer parçalarla temas olur mu emin olamadım. v2 Flow modeli için de Reddit'te aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkmış, kullanıcı yaklaşık 8mm boşluk olduğunu söylemiş o yüzden RAM temasından emin olamadım.

1778188981037.webp