Motor temizleyici spreyler kandırmaca mı?

i5 7500F 69

Yetkin
Merhaba,
Bugün aracıma motor temizleyici sprey uyguladım ve kirin böyle akmadığını gördüm; yani bu sadece pisliğin üstünü örtmek gibi geldi. Gerçekten durum böyle mi?

Ben önce spreyi sıktım, sonra bez ile sildim ve en son hava tuttum.

Önce:

Sonra:

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde araç yıkama makinesi var ama ben de motora doğrudan su tutmaktan korktum.

Ben bayağı araştırıp Selsil aldım; sebebi Würth'ten iyi olması değil, fiyatına göre mantıklı olması. Fakat bahsettiğim olay Würth'te de var; internette izlediğim bütün videolarda da kirler akmıyor. Bu sprey bir nevi parlatıcı gibi bir şey yani.

Bilmiyorum, belki işe yarıyordur ama emin olamadım çünkü temizledi diyebilmek için o kirin aktığını görmek lazımdı. Selsil internette 180 TL'ye kadar var; ben 200 TL'ye aldım. 180 TL olduğunu varsayarsak Würth fiyatına 2 tane alınabiliyor. Parlatma performansı olarak güzel fotoğraflarda görünen değişim bence iyi ama önemli olan bu parlaklığı ne kadar götüreceği.

Açıkçası motorun parlaklığı çok önemli değil benim için çünkü kaputun altında kalan bir yer ve bu spreyi her haftada sıksam bir işe yaramayacak çünkü motorun altları hala tozlu kalacak.

Selsil f/p olarak çok iyi bir marka olarak bu arada, ben de kullanıyorum ve çok memnunum. Düzenli olarak aracıma silikon spreyini uygularım.

1 kere denedim, pek hoşuma gitmedi hoca bu motor temizleyicisi. Bu konuda Würth en çok memnun edeni oldu beni şimdiye kadar. Bu arada para verip satın almadım, komşum hediye etmişti.

Bu tarz ürünlerin geneli uçucudur, o yanıltmasın seni bu arada. @i5 7500F

Selsil f/p olarak çok iyi bir marka olarak bu arada, ben de kullanıyorum ve çok memnunum. Düzenli olarak aracıma silikon spreyini uygularım.
Bence de iyi bir marka, diğer ürünlerini de kullanıyorum ara ara.

Bu bana uçucu değil gibi geldi; en azından bir kısmı. Şimdi gidip tekrar baktım da yağlı gibi bir doku var ama yağda değil gibi.

Würth en çok memnun edeni oldu beni şimdiye kadar.
Bence acık ara piyasadaki en iyi marka o, ama Selsil de onun 3'de biri fiyatına en azından bazı ürünlerde aynı performansı verdiği için ben memnunum diyeyim üstadım. Silikon spreyi kullanıyordum devamlı olarak Würth ve Selsil olarak, ikisi de gayet iş görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…