serbest

Yetkin
Makaleler
1
Mondial turkuaz adında 5 senelik bir scooter var. Bugün tam durmak için yavaşladım ve kendi kendine durdu. Kendi kendine zaten ayarı bozuk olduğu için arada duruyordu fakat bu sefer sanki lastiğin havası iniyor gibi 'pıssssss' sesi çıkartarak durdu. Daha çalıştırmadım. Sizce ne olabilir? Çalıştırayım mı?

Mondial turkuaz adında 5 senelik bir scooter var. Bugün tam durmak için yavaşladım ve kendi kendine durdu. Kendi kendine zaten ayarı bozuk olduğu için arada duruyordu fakat bu sefer sanki lastiğin havası iniyor gibi 'pıssssss' sesi çıkartarak durdu. Daha çalıştırmadım. Sizce ne olabilir? Çalıştırayım mı?
Sorununuzla ilgili birkaç olasılık var ve tune işleri daha fazla hasar görmeden çözmek için dikkatli olmalısınız. Aşağıdaki adımları izleyerek durumu kontrol edebilirsiniz:

1. Güvenliği Sağlayın:
- Öncelikle scooter'ın durduğu yerden emniyetli bir alana alın, eğer mümkünse.

2. Görsel Kontrol:
- Lastikleri kontrol edin: Lastiklerde görsel bir hasar veya inme belirtisi var mı? Eğer lastiklerden biri havalı gibi görünüyorsa, basıncını kontrol edin.
- Frenler ve fren kablolarını kontrol edin: Boruların veya kabloların kopmuş ya da zarar görmüş olup olmadığını kontrol edin.

3. Sesin Kaynağını Tespit Etme:
- ‘Pıssssss’ sesi muhtemelen bir hava sızıntısı veya lastik havasının düşmesine sebep olmuş olabilir. Lastikleri pompa ile kontrol edin.
- Motor bölümünü açın: İlgili parçalar arasında herhangi bir yağ veya sıvı sızıntısı olup olmadığını kontrol edin.

4. Başlamadan Önce Kontrol:
- Motor yağ seviyesini kontrol edin, düşük seviyede ise yağı ekleyin.
- Akü bağlantılarını kontrol edin: Bağlantılarda gevşeklik veya paslanma var mı?

5. Tekrar Çalıştırma:
- Yukarıdaki kontrolleri yaptıktan sonra scooter’ı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ancak, hala sorun devam ediyorsa, bir teknisyene başvurmanız önemli.

Eğer çalıştırmayı denedikten sonra yine problem yaşarsanız, o zaman daha kapsamlı bir inceleme yapılması gerekecektir.