Bütçe
40.000 TL

Critness

Başarılı
Selam, kendim için motor almayı düşünüyorum. 40 bin TL civarı bütçem olduğu ve sigorta ile uğraşmak istemediğim için direkt 125/150 cc motor alamam. (A2 ehliyetim var.) Ruhsatta 50 cc olup blok olarak 125/150 cc bildiğiniz hangi motorlar var? Scooter veya cub istemiyorum, CG'nin de tipini sevmiyorum. TK03 aklıma yattı gibi, fikriniz nedir?

Selam, kendim için motor almayı düşünüyorum. 40 bin TL civarı bütçem olduğu ve sigorta ile uğraşmak istemediğim için direkt 125/150 cc motor alamam. (A2 ehliyetim var.) Ruhsatta 50 cc olup blok olarak 125/150 cc bildiğiniz hangi motorlar var? Scooter veya cub istemiyorum, CG'nin de tipini sevmiyorum. TK03 aklıma yattı gibi, fikriniz nedir?
Galiba bu durumla ilgili bir düzenleme yapacaklar, yani ruhsatta 50cc gösteren sürücüler için. Riskli bir durum olabilir, ceza için. Bir haber sayfasında gördüğümü hatırlıyorum. Çoğu motorcu aslında size yardımcı olur bu konuda. Fırsatçı biri olmadığı sürece.

Galiba bu durumla ilgili bir düzenleme yapacaklar, yani ruhsatta 50CC gösteren sürücüler için. Riskli bir durum olabilir, ceza için. Bir haber sayfasında gördüğümü hatırlıyorum. Çoğu motorcu aslında size yardımcı olur bu konuda. Fırsatçı biri olmadığı sürece.

Daha az vergi ödendiği için evet böyle bir düzenleme söz konusuydu, 2 hafta önce gördüm bununla ilgili paylaşım. Doğruluğunu teyit etmek lazım.

Daha az vergi ödendiği için evet böyle bir düzenleme söz konusuydu, 2 hafta önce gördüm bununla ilgili paylaşım. Doğruluğunu teyit etmek lazım.
O düzenleme 1 Ocak 2027'de karar verilecektir, o zamana kadar ayağımı yerden kessin istiyorum. O yüzden ruhsat 50 blok 125/150 cc dedim. Para olsa gider Benda Rock 250 ya da Rs200 falan alırdım.

Konu ile ilgili ek: https://www.otoajanda.com/50-cc-motosiklet-sigortasi-zorunlulugu-ertelendi/

Önerisi olan varsa (TK03 hariç) incelemek isterim.

Son düzenleme:
Bütçeniz 40 bin civarı ise Arora AR06 bulabilirseniz 6 ileri vites olmasından dolayı daha iyi olabilir.
Ama daha fazla bir bütçeniz varsa bu motorlar arasından en iyi iki model aslında bir scooter.
Bunlardan biri RKS LT50 PRO; sıvı soğutmalı, 13 beygir civarında bir güze sahip. Diğerlerine göre bayağı ama bayağı sağlam. Gidişi de çok iyi, ışıklarda sizi küçük gören PCX'leri falan yer, öyle söyleyeyim.
Diğeri ise RKS Rosa50; bu da gayet sağlam ve stabil, titreşimsiz ve sessiz. Motorun çalışmasından bile diğerlerinden bir farkı olduğunu anlıyorsunuz. Zaten bu iki motor da QJ Motor'un modelleri, o yüzden nispeten güvenilir.
TK03 tercih etmenizi önermem, bir avantajı yok ve yedek parça vs. konularında sıkıntılı.

Scooter istememin sebebi hem uzun yolda da kullanmayı düşünmem (çevre illere gidip gelme yani.), hem de büyük tekerin yol tutuşunu ben scooterda hissedemiyorum, scooter yol tutuşu bakımından bana güven vermiyor. Arora ar 06 ve RKS GTR 50 bakıyorum şu anda o bütçede bulabilirsem bu 2'sinden birini alacağım yoksa TK03'e kaldım. Yedek parça konusunda sorun yaşamam diye düşünüyorum çünkü motoru araştırdım ve çevremde kullanan birkaç kişiye sordum, bana ayrıntılı bir şekilde anlattılar. Şu anlık 3 seçenek var elimde;
1-arora ar 06.
2-RKS GTR 50.
3-Küba TK03.
Arora ve RKS bu bütçeye pek sığmaza da şansımı zorluyorum işte :)