Motosiklet alırken ve kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Makaleler
4
Sonunda ikna ettim ailemi. B1 ehliyet ile kullanabileceğim 50/125'lik bir şey alacağım. Yarın şehrimdeki bayileri gezip fiyat alacağım. Aklımda Arora AR06 50/125'lik veya muadili var. Ancak aklımda hala sorular var. Öncelikle şehrim kış şehri fakat günlük kullanımımda yokuş aşağı/yukarı yol yok. Olabildiğince düzlük yollar. Kış lastiğini kasım gibi almayı planlıyorum, şimdilik kask ve eldiven alacağım sadece. Bütçem taksitli 100K her şey için. Noter, plaka vs. masrafı nasıl oluyor? Bakım, rodaj vs. hakkında gram fikrim yok, öneriniz var mıdır? Daha önce hiç motor tecrübem olmadı. Bisiklet gibi boş kaldırımdan geçsem ceza yer miyim? Her türlü öneriye açığım.

Bisiklet gibi boş kaldırımdan geçsem ceza yer miyim?
Zafer hoca görmesin bunu dikkat et.
şimdilik kask ve eldiven alacağım sadece.
Tam ekipman olmadan binme bence. Mont, pantolon, dirseklik, dizlik vs...
Aklımda Arora AR06 50/125'lik
Daha önceki konularında da söylemiştim; 50'likte sıkıntı yok ama 125 dönüşüm alırsan vergi kaçakçılığına giriyor. Kıl birine denk gelirsen işlem yaparlar.

Zafer hoca görmesin bunu dikkat et.

Bizim burada elektrikli Volta'yı alanların neredeyse hepsi kaldırımlardan fırlıyor. O yüzden tam kestiremiyorum motorum sınınırlarını. Bisiklet kullanırken oradan oraya fırlıyordum, umarım motorda bu alışkanlık devam etmez.

Tam ekipman olmadan binme bence. Mont, pantolon, dirseklik, dizlik vs...

Şehir içi 60'ı geçmiyeceğim. Pek sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. O kadar ekipman giymek ile uğraşırsam otobüsle arasındaki vakit avantajı kalkıyor.

Daha önceki konularında da söylemiştim; 50'likte sıkıntı yok ama 125 dönüşüm alırsan vergi kaçakçılığına giriyor. Kıl birine denk gelirsen işlem yaparlar.

Küçük şehirdeyim. Pek sıkıntı olmaz dedi bayideki adam.

60 kırık çıkık hatta ölüm için bile gayet yeterli bir hız. Sen bize lazımsın daha. Şahsi aracın olacak her türlü otobüsten avantajlı. Bayideki adam da alacağı paraya bakıyor, senin cezanı ödeyecekse eyvallah.

Korumalı ceket ve yağmurluklu pantalon almayı düşünmüyor değilim ancak şu an bütçe sınırda. Ceza konusunu bilemedim şimdi. Düz 50CC'de yeter gibi şehir içi. Bakıcam, bayileri geziyim fikir oluşsun kafamda. Peki touring mi cub mı yoksa scooter mı daha rahat kullanım olur? Touringler vitesli oluyormuş öbürleri otomatik. Daha önce vitesli motor kullanmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Touringler vitesli oluyomuş öbürleri otomatik. Daha önce vitesli motor kullanmadım.
Araba ehliyetin varsa zaten çocuk oyuncağı, ben 1 saatte çözmüştüm düşürme yapmadan. Touring iyi bence. Cub çok dedemsi geliyor bana. Scooter'ın tekerleri küçük, yol bozukluklarında sıkıntı olur.

Bizim burada elektrikli Volta'yı alanların neredeyse hepsi kaldırımlardan fırlıyor.
Onların yapması maalesef yasal olduğu anlamına gelmiyor. Kaldırımda motor sürerseniz hem ceza, hem de bol bol küfür yersiniz Mevzuata göre bisikletin bile kaldırımda gitmesi yasak.

O kadar ekipman giymek ile uğraşırsam otobüsle arasındaki vakit avantajı kalkıyor.
Ekipmansız da motor sürmeyin lütfen, ölürsünüz. Yapılabilecek en sert uyarı sanırım 20-25 ile bile sağlam bir kaza yaparsanız ve ekipmanınız yoksa çok büyük sıkıntı. Bisikletten bile düşüp kolunu, bacağını, kafasını kırıyor insanlar öyle düşünün.

Hocam konuyu incelemeni ve altına bıraktığım videoları izlemeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…