senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
CF 250 SR almayı planlıyorum. Aslında param hazır ama acele etmek istemiyorum. Özellikle Eylül ortası gibi önce ehliyete yazılmayı, ardından direkt motoru almayı düşünüyorum. En azından yılbaşı gelmeden kesin alacağım, o konuda netim. Fakat kafamda hala bazı sorular var.
  • Eylül gibi fiyatlarda düşüş olur mu? Sonuçta yaz sezonu kapanıyor ve kışa girmeye hazırlanıyoruz yavaştan.
  • Sıfır almak mı yoksa rodaj bakımı yapılmış, düşük km motor mu almak daha mantıklı bir seçim?
  • Bir de ikinci el piyasasının çok durgun olduğu söyleniyor son zamanlarda. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Motosiklette sıfır çok mantıksız. Fiyatlar aşırı fark ediyor. 2. el piyasasının ölü olduğu da doğru. Temiz ve ucuz bulursan 2. el derim. Bir de sıfırdan 250'likle başlamak fazla bence.

2000-3000 km 250 srlar Facebook gruplarında 110 130 arası. İkinci el bakın derim. Tüm ikinci eller satılmıyor. 0 motorlar ikinci el de komik fiyata gidiyor.

Motosiklette sıfır çok mantıksız. Fiyatlar aşırı fark ediyor. 2. el piyasasının ölü olduğu da doğru. Temiz ve ucuz bulursan 2. el derim.
Asıl amacım taksitle almakta. Peşin vermek istemiyorum paramı.
Bir de sıfırdan 250'likle başlamak fazla bence.
Bunu kursa yazıldığım zaman tekrar bir gözden geçireceğim. Öyle kanı çok hızlı akan birisi değilim. Tamamen merak ettiğim için motor almayı düşünüyorum zaten. Muhtemelen çoğunluklu okula gidip gelmek amacıyla, arada bir de gezmeye gitme amacıyla kullanılacak.

Bir diğer taraftan da 125'lik alsam, ikinci el piyasası malum. Ne zaman satılır belli değil. Dolayısıyla direkt 250'lik ile başlamak şimdilik daha cazip geliyor ama dediğim gibi kursa gittiğimde sürüşüme göre tekrar bir düşüneceğim bunu.

2000-3000 km 250 SR'lar Facebook gruplarında 110-130 arası. İkinci el bakın derim. Tüm ikinci eller satılmıyor. 0 motorlar ikinci elde komik fiyata gidiyor.
Oha o kadar düşüyor muymuş fiyat? O zaman ikinci el bakmak daha mantıklı. Üstelik bu fiyata rodaj bakımı falan da yapılmış oluyor.

Japonların yüksek kilometrelileri, Çin, hint malları motorlar 2. el de inanılmaz değer kaybı yaşıyor. İkinci el alıp keyfinize bakın.

Parça sıkıntısı, kronik sorunları fazla Çinli motorlarda. Ağırlık problem etmeyecek ise dominar 250 tavsiye ederim. Sr ve nk motorlarını az yemedim :)

Parça sıkıntısı, kronik sorunları fazla Çinli motorlarda. Ağırlık problem etmeyecek ise Dominar 250 tavsiye ederim. SR ve NK motorlarını az yemedim. :)
Bu parça sorununu biraz araştırdım; var diyen de çok, yok diyen çok. Sanırım ilden ile değişen bir şey bu. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Herhalde buradaki bayilerde parça tedariki sorunu çok fazla yoktur.

Japonların yüksek kilometrelileri, Çin, Hint malları motorlar 2. elde inanılmaz değer kaybı yaşıyor. İkinci el alıp keyfinize bakın.
Evet, şu an %90 ihtimalle 2. el alacağım gibi görünüyor.

Scooter olmaz mı? Yapıştır bir Nmax, piyasası ölmez, bebek gibi gider. Benim gönlüm scooterdan yana, tabii hoşlandığım bir vitesli motor çıkmazsa.

Parça yok, bulsan fiyatı pahalı. Kronik sorun paketi resmen.

Çok zorlamaya gelmiyor, yağ soğutucu patlaması muhtemel, gösterge illaki arızalanacak.

En en önemlisi şasi paslanmaya çok müsait ve ön gidon kısmı çok zayıf. İlk kazada şasiyi eline alman muhtemel.

Bugün en dandik Scooter honda dio bile 210 bin kilometrede blok açtırmadan çalışmaya devam ediyor.