Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selam, aklımda takılan birkaç soru var ve bunu uzun uzun yazmak istiyorum. 17 yaşındayım ve 4 ay önce Hero Dash 125 markalı bir motoru 2. el olarak aldım. Noterde işlem sırasında sigortamı yaptırdık, motoru satan kişinin tanıdığı yaptı. 15.000 TL ödedim, ilk motorum olduğu için. Şu an motorumun muayene dışında her şeyi var ve ben bu motoru satıp manuel bir motora geçmeye karar verdim, yine 2. el olarak satın alacağım.

Aklımda takılan şey şu: Hero Dash'i alırken yaptırdığım sigorta, motoru sattıktan sonra iptal mi olacak? Yani kişi bunu satın alırken illa kendi sigortasını yaptırmak zorunda mı? Bu konulardan pek anlamıyorum. Ben yeni alacağım motora tekrar sigorta parası ödemeden Hero Dash'deki sigortamı aktarabilir miyim? Bu süreç hakkında bana detaylı olarak anlatabilirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aracınızı sattıktan sonra kalan gün tutarı hesaplanır ve sigorta firmanız tarafından size geri ödenir. Motosikletinizi satın alan kişi trafik sigortasını yaptırmak zorunda. Sizin sigortanızı kullanamaz veya bundan faydalanamaz. Siz de aynı şekilde, yeni alacağınız motosiklete sigorta yaptırmak zorundasınız.
Aracınızı sattıktan sonra kalan gün tutarı hesaplanır ve sigorta firmanız tarafından size geri ödenir. Motosikletinizi satın alan kişi trafik sigortasını yaptırmak zorunda. Sizin sigortanızı kullanamaz veya bundan faydalanamaz. Siz de aynı şekilde, yeni alacağınız motosiklete sigorta yaptırmak zorundasınız.

Çözüm
Anladım hocam, motoru satacağım gün sigorta şirketimi arayıp durumu anlatmam mı lazım? Yani motorumu alacak kişi benim sigortam varken kendi sigortasını motoruma geçirirse kendi üzerine aldıktan sonra benim sigortam iptal mi olacak? Daha sonra yeni motora geçtiğim zaman tekrar sigorta şirketimi arayıp aktarmalarını mı isteyeceğim?

Anladım hocam, motoru satacağım gün sigorta şirketimi arayıp durumu anlatmam mı lazım? Yani motorumu alacak kişi benim sigortam varken kendi sigortasını motoruma geçirirse kendi üzerine aldıktan sonra benim sigortam iptal mi olacak? Daha sonra yeni motora geçtiğim zaman tekrar sigorta şirketimi arayıp aktarmalarını mı isteyeceğim?
Motorunuzun satışını verdikten sonra sigortacınızı arayıp sigorta poliçenizin iptalini, ücretin iadesini isteyeceksiniz. Motorunuzu alacak kişiyle bunun hiçbir ilgisi yok, o kişi zaten sigortasını yaptırıp işlemlerini tamamlayacak. Sizin sigortanıza herhangi bir müdahalesi olamaz. Siz yeni motosikletinizi alacağınız zaman yeni bir sigorta yaptırmak durumundasınız.