Detaylar
Kim cevapladı?kadirCN
Yetkin
Merhaba, babam motosikletin benzinini daha hâlen varken dolduruyor. Ben ise bitmeye yaklaşınca dolduruyorum. Hangisi daha sağlıklı?
Ne bitmeye yakın ne de orta seviyede doldurun ve motor scooter tarzında bir Çin malıysa fulletmeyin benzin akıtabiliyor sonrasında.
Bitmeye yakın doldurma dememin sebebi bazı motorlarda şamandırası bozuluyor.
tearsbeforecrying
Yetkin
Yolda kalmayacak şekilde doldurması en sağlıklı olur.
tearsbeforecrying
Yetkin
Hiçbir içten yanmalı motorun yakıt deposu dibine kadar boşaltılmaz. Yarıya gelince doldur, çeyreğin altına asla indirme. Dibini sıyırmak istemezsin.
Neden? Açıklaması var mı?
kliibapz
Yetkin
Tortu birikir çünkü dibinde. Hele ki Türkiye gibi ülkelerde yakıt temiz olmadığı için daha büyük sıkıntı. Tortu ise geçtiği her yolu zedeler ve uzun vadede zarar verir. En basitinden yakıt filtresini tıkar. İkincil neden ise yakıt pompasının aşırı ısınmasına yol açar.
Bitmeye yakın doldurmak özellikle yaz ayları için zararlı. Benzin şamandırası, benzin azaldığı zaman açıkta kalıyor ve motor ısındığı gibi benzin deposu da ısınıyor. Bir süre sonra şamadıra arızası yaşıyorsunuz kuru kaldığı için. Bu genelde benzini çeyrek ve çeyrek aşağısı depoda kullananlarda görülüyor. Aynı şekilde kış aylarında çok uzun yol yapıyorsanız ya da kurye iseniz bu geçerli. Motor sürekli çalışıyor çünkü.Merhaba, babam motosikletin benzinini daha hâlen varken dolduruyor. Ben ise bitmeye yaklaşınca dolduruyorum. Hangisi daha sağlıklı?
Depoyu fullemenin hiçbir zararı yok eğer motorda kronik bir benzin deposu sızıntısı yoksa.
Ek olarak da bu var. Doğru. genelde kaliteli motorlarda benzin filtresi olduğundan bu çok problem olmaz. Düşük CC'lerde görülebilir bu problem.
Çeyreğin altına düşmesine izin vermeden doldurun. Fullemenin zararı hakkında bir bilgim yok ama az olmasının sorun yaratabileceğini biliyorum.
Genellikle tüm dişler dolu halde gösterdiğinde doldurmayı bırakıyoruz. 5-10DK geziyorum bir bakıyorum benzin Yarı dişte bir bakıyorum full. Geçen benzin bitti diye gösterdi ama içinde hâlen daha vardı. Bir deli ben bir deli bu motor. Kafasına göre çalışıyor bu yüzden seviyorum keratayı.

Cevap veren herkese teşekkür ederim.
@Yuka, @Görkem, @kliibapz, @tearsbeforecrying, @kadirCN
Çin motorları ile fişirdemeyin beyler. Yokuş aşağı ani durayım dedim ön frenden sesler geliyor.
30DK kullansam bile motosiklet ateş gibi oluyor. Durduruyorum egsozdan “çın, çın, çın, çın…” diye sesler geliyor.Bitmeye yakın doldurmak özellikle yaz ayları için zararlı. Benzin şamandırası, benzin azaldığı zaman açıkta kalıyor ve motor ısındığı gibi benzin deposu da ısınıyor. Bir süre sonra şamadıra arızası yaşıyorsunuz kuru kaldığı için. Bu genelde benzini çeyrek ve çeyrek aşağısı depoda kullananlarda görülüyor. Aynı şekilde kış aylarında çok uzun yol yapıyorsanız ya da kurye iseniz bu geçerli. Motor sürekli çalışıyor çünkü.
Depoyu fullemenin hiçbir zararı yok eğer motorda kronik bir benzin deposu sızıntısı yoksa.
Ek olarak da bu var. Doğru. genelde kaliteli motorlarda benzin filtresi olduğundan bu çok problem olmaz. Düşük CC'lerde görülebilir bu problem.
Cevap veren herkese teşekkür ederim.
@Yuka, @Görkem, @kliibapz, @tearsbeforecrying, @kadirCN
Çin motorları ile fişirdemeyin beyler. Yokuş aşağı ani durayım dedim ön frenden sesler geliyor.
Son düzenleme:
tearsbeforecrying
Yetkin
Motorsiklerde depo yakıt çıkışı zaten deponun en dibinde.
Yeni konular
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-
-
-
-
-