Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Arabalarda km önem arz ediyor da motorda da çok önemli mi? Sonuç olarak kelle motorların fiyatı daha uygun ve değişimi daha kolay. Mondial 100 UAG almak istiyorum ama bütçeme uyanlar hep yüksek km'de. Bunun için bir danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kilometre motorda da çok önemli. En başta yıpranma payı. Mekanik ömürlerini doğrudan etkiler, piston segman gibi parçalar zamanla aşınır, kilometre yüksek demek bu parçalar eli kulağında olabilir demek. Yani ağır bakımı yapılmamışsa göze alacaksın.

Bakımsız 10.000 kilometredeki motorun durumu bakımlı 30.000 kilometreden daha kötüdür orası net. Ancak düşük cc motorlar sürekli yüksek devirde çalışır bu yüzden bence en iyisi düşük kilometre.

Motoru test ederken kilometresi düşük bile olsa vites geçişlerinden az çok içeride neler döndüğünü anlayabilirsin. Denemekten zarar gelmez.

Türkiye'de km satış hızını ve fiyatı da etkiliyor. Yüksek km alacaksan onun üstüne sende bindiğin zaman satman daha da zorlaşacak.

Marka modeline göre değişir, 100 binde AfricaTwin alırsın ama NMAX 155 almazsın.

Yüksek km dediğin ne kadar? Sahibi keko değilse kaç km yaptığının hükmü yok, temizse pazarlık yap al. Ömür boyu binersin.

Keko motoru bakmıyorum zaten yüksek olanlardan bakıyorum modifiyesiz. 90 bin km ye buldum bir tane.

Kilometre motorda da çok önemli. En başta yıpranma payı. Mekanik ömürlerini doğrudan etkiler, piston segman gibi parçalar zamanla aşınır, kilometre yüksek demek bu parçalar eli kulağında olabilir demek. Yani ağır bakımı yapılmamışsa göze alacaksın.

Bakımsız 10.000 kilometredeki motorun durumu bakımlı 30.000 kilometreden daha kötüdür orası net. Ancak düşük CC motorlar sürekli yüksek devirde çalışır bu yüzden bence en iyisi düşük kilometre.

Motoru test ederken kilometresi düşük bile olsa vites geçişlerinden az çok içeride neler döndüğünü anlayabilirsin. Denemekten zarar gelmez.

Türkiye'de km satış hızını ve fiyatı da etkiliyor. Yüksek km alacaksan onun üstüne sende bindiğin zaman satman daha da zorlaşacak.

Değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Peki 100 CC'lik bir motor aldım ben sadece kelle motoru değiştirdim desem gene de alınır mı?
Düşük kilometreye çok bütçem yetmiyor gönül ister bayiden sıfır çıkartayım ama 20 25 bin kadar bir fark var. Başka bakmam gereken bir şey var mı? Motoru denemeye giderken bilen bir abimle gideceğim ama sizin söylediklerinizi de kontrol ederim.

Değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Peki 100 CC'lik bir motor aldım ben sadece kelle motoru değiştirdim desem gene de alınır mı?
Düşük kilometreye çok bütçem yetmiyor gönül ister bayiden sıfır çıkartayım ama 20 25 bin kadar bir fark var. Başka bakmam gereken bir şey var mı? Motoru denemeye giderken bilen bir abimle gideceğim ama sizin söylediklerinizi de kontrol ederim.
Bahsettiğiniz kelle sıfırsa veya sıfıra yakınsa neden olmasın. Ama fiyata hakim değilim pek, sizi zarara sokmaz mı uzun vadede?

Motorun başına gidin, kozmetik ile kilometre genelde doğru orantılı olur. (Kilometre hortumunu sökenlere karşı) Dinçliğine bakın, ufak test sürüşünden sonra kafana yatarsa alırsın. Abartılı kmsi yoksa bütçene uyacaksın.

Aldıktan sonra ilk iş yağını değiştirmek olsun ve bilimum diğer periyodik bakımlar. Kimseye güven olmuyor bu devirde. Akrabamdan tüm bakımları yapılı denilerek aldığım motor yolda bakımsızlıktan bıraktı beni.

CFMOTO ise ben 5000km üzeri olanlarını tavsiye etmem Honda, Yamaha, Suzuki ise bakımlı olanlarından 30.000km ye kadar ikinci elden alabilirsiniz. Bajaj ise 10.000-15.000km arası ve üstü alınabilir.

CF benden uzak Allah'a yakın ben Mondial bakıyorum dediğim gibi 100 uag

Bahsettiğiniz kelle sıfırsa veya sıfıra yakınsa neden olmasın. Ama fiyata hakim değilim pek, sizi zarara sokmaz mı uzun vadede?

Motorun başına gidin, kozmetik ile kilometre genelde doğru orantılı olur. (Kilometre hortumunu sökenlere karşı) Dinçliğine bakın, ufak test sürüşünden sonra kafana yatarsa alırsın. Abartılı KMS'i yoksa bütçene uyacaksın.

Aldıktan sonra ilk iş yağını değiştirmek olsun ve bilimum diğer periyodik bakımlar. Kimseye güven olmuyor bu devirde. Akrabamdan tüm bakımları yapılı denilerek aldığım motor yolda bakımsızlıktan bıraktı beni.

Yağ ve yağ filtresi bir de zincir bakımı harici ne yapmam gerekli aldıktan sonra?

Yağ ve yağ filtresi bir de zincir bakımı harici ne yapmam gerekli aldıktan sonra?
En başta yapman gereken kontrol ve bakımları sana söyleyeyim:

Lastik dişlerinin derinliği önemli, lastikleri erimiş motorun lastiğini hemen değiştir.

Fren kaliperlerinin durumunu kontrol et. Ön disk arka kampana olabilir, kampana yapısı gereği çok kaliteli bir fren tipi değil biraz tutsun yeter ama senin kontrollü durmanı sağlayacak ön fren.

Far, stop, sinyal ve plaka lambasını kontrol et.

Hava filtresine bak, kirli ise motor için zararlı direkt değişmesi gerek.

Buji eski ise periyodik olarak değişmesi önemli.

Benim şimdilik verebileceğim önemli tavsiyeler bunlar.

En başta yapman gereken kontrol ve bakımları sana söyleyeyim:

Lastik dişlerinin derinliği önemli, lastikleri erimiş motorun lastiğini hemen değiştir.

Fren kaliperlerinin durumunu kontrol et. Ön disk arka kampana olabilir, kampana yapısı gereği çok kaliteli bir fren tipi değil biraz tutsun yeter ama senin kontrollü durmanı sağlayacak ön fren.

Far, stop, sinyal ve plaka lambasını kontrol et.

Hava filtresine bak, kirli ise motor için zararlı direkt değişmesi gerek.

Buji eski ise periyodik olarak değişmesi önemli.

Benim şimdilik verebileceğim önemli tavsiyeler bunlar.

Tamamdır motoru aldıktan sonra bunlara bakacağım.

@emre259 hocam konudan bağımsız. 100 -150 CC motorra 110 km yol gidilir mi? Motoru çok zorlar mı yoksa?

Son düzenleme:
hocam konudan bağımsız. 100 -150 CC motorra 110 km yol gidilir mi? Motoru çok zorlar mı yoksa?
Gidilir ama hangi motorla gidilir o önemli. Eğer motoru başka şehirden alıp şehrine döneceksen risktir yani bir nevi kumar oynamış olursun. Ahlakını bilmediğin motorla uzun yola çıkılmaz bence. Ben 125cc çin malı scooter aldım 70 km getirdim ama dua ettim yolda bir şey olmasın diye. 😁 Ayrıca otoban tarzı hızların çok arttığı yerlerden tam kaç. Yanından bir tır geçse ciddi savurabilir.