En hızlısı köylerden gönüllü toplayıp yetiştirmek. Ama dur sana çok kısaca genel olarak ufak bir oyun yol haritası söyleyeyim sana kendim de bunu uyguluyorum.

Ben oyuna Sargoth'da başlayıp, oranın etrafında takılıp sürekli tüm Nord köylerini geze geze 100-200 asker topluyorum. Bir yandan görevler yaparak Nord krallığı ile özellikle Kral ile aranı iyileştir. Hancı'nın görevlerini de yapmayı unutma. Kolay para ve XP. Nord ve Vaegir krallıkları ateşkes yapana kadar bol bol zamanın var. Yapacağın şey şu, 1-2 tane Vaegir kervanına saldırdıktan sonra artık Vaegir köylerini yağmalayabilir duruma geleceksin. Nord'a güzel oynayıp, Vaegir'i yağmalayacaksın. Hem Nordlar ile aran iyileşecek hem de ileride saldıracak, kuşatacak ve ele geçirecek toprakların olacak. Neyse, önce köylerle başlıyorsun köylerdeki erzakları alıyorsun Sargoth mu Tihr mi artık en yakın neresiyse satıyorsun. Herhangi bir Vaegir Krallığı şehrine de satabilirsin fakat krallıkla aran kötü olduğu için sızarak girmen lazım. Orada da pusuya düşme ihtimalin var. 5 kişiyi öldürüp pusudan kurtuluyorsun. En yakın yerde satma nedenin sığır etlerinin 1-2 günde bayatlaması bozulması. En yakın neresiyse artık o stratejiyi kendine göre geliştirmen lazım. 20-30-40 bin dinar belki daha fazla paran olacak. Askerlerini atlı, okçu, ama en çok da Nord Kahramanı yaparak geliştir askerlerine yatırım yap. Sonra git bir şehre zırh, eldiven, kask ne varsa al. Ben çift elli balta seviyorum kalkan sevmiyorum. Ben her oyunda çift elli balta kullanırım zaten. Kendine göre silahlarını zırhlarını düz. Bu sırada XP de kasacaksın görev de yapacaksın zaten. Demir Vücut vb. yeteneklerini de kendine göre geliştir. Oyunu kaydet, Nord şehirlerindeki turnuvalara katıl kazanana kadar. Paranı çok kolay katlayabilirsin bu şekilde en yüksek bahsi yaparak. Vaegir artık köpeğin olacak, bu sırada bir haber ile sarsıntıya uğrayacaksın Nord ve Vaegir krallıkları ateşkes imzalayacak. Artık bundan sonra Nord'dan yavaşça elini ayağını çekeceksin, Vaegir'i bir girdap gibi yutacaksın, Vaegir'in bütün şehirleri, kaleleri ve köyleri senin kendi kurduğun krallığa ait olacak, bu yeni krallığın yegane dostu ve diplomatik müttefiği de Nord Krallığı olacak. Zamanı gelince de en büyük kazığı onlara sen atacaksın fakat unutma, askerlerini uzun bir süre daha Nord köylerinden toplayacaksın. Gerisi tamamen sana kalmış benim en mantıklı bulduğum yol bu ;) ;) ;)

Başlangıçta görevden çok turnuvalara katılmanı öneririm arenadan turnuva yerlerini öğrenip oralara git turnuvalara katıl her turnuvada 4.000 dinar geliyor bi 30 turnuvada falan 120k dinar yapar 60k ile kendine ekipman al geri kalanıyla ordunun maaşı ve geliştirilmesine harca.

Haydutlarla savaş, haydutlarla savaşta kurtarılan esirlerde kelle avcısı var. Kelle avcıları kolay geliştirilir ve memlûklerden sonra en iyi bayıltmaya oynayan birim bana göre. Kelle avcılarıyla haydutlara saldır gelen esirleri yanına al, şehre git, sat. Hem para gelir, hem de güzel asker yetiştirme imkanı olur. Daha sonra ise profesyonel ordu geliştireceksen askerleri al. Kelle avcılarını (geliştirince isimleri değişecek) arkada beklet, diğerleri savaşsın. Olası kötü senaryoda kelle avcılarını önden sür.

Hocam su anda dediğiniz taktiği uyguluyorum. Sarranid haydutları çok iyi esir kelle avcısı veriyor, onları geliştiriyorum. Bakalım böyle devam edip biraz daha native oynayıp modlara geçeceğim.

En hızlısı köylerden gönüllü toplayıp yetiştirmek. Ama dur sana çok kısaca genel olarak ufak bir oyun yol haritası söyleyeyim sana kendim de bunu uyguluyorum.

Ben oyuna Sargoth'da başlayıp, oranın etrafında takılıp sürekli tüm nord köylerini geze geze 100-200 asker topluyorum. Bir yandan görevler yaparak nord krallığı ile özellikle kral ile aranı iyileştir. Hancı'nın görevlerini de yapmayı unutma. Kolay para ve XP. Nord ve vaegir krallıkları ateşkes yapana kadar bol bol zamanın var. Yapacağın şey şu, 1-2 tane vaegir kervanına saldırdıktan sonra artık vaegir köylerini yağmalayabilir duruma geleceksin. Nord'a güzel oynayıp, Vaegir'i yağmalayacaksın. Hem nordlar ile aran iyileşecek hem de ileride saldıracak, kuşatacak ve ele geçirecek toprakların olacak. Neyse, önce köylerle başlıyorsun köylerdeki erzakları alıyorsun sargoth mu tihr mi artık en yakın neresiyse satıyorsun. Herhangi bir vaegir krallığı şehrine de satabilirsin fakat krallıkla aran kötü olduğu için sızarak girmen lazım. Orada da pusuya düşme ihtimalin var. 5 kişiyi öldürüp pusudan kurtuluyorsun. En yakın yerde satma nedenin sığır etlerinin 1-2 günde bayatlaması bozulması. En yakın neresiyse artık o stratejiyi kendine göre geliştirmen lazım. 20-30-40 bin dinar belki daha fazla paran olacak. Askerlerini atlı, okçu, ama en çok da nord kahramanı yaparak geliştir askerlerine yatırım yap. Sonra git bir şehre zırh, eldiven, kask ne varsa al. Ben çift elli balta seviyorum kalkan sevmiyorum. Ben her oyunda çift elli balta kullanırım zaten. Kendine göre silahlarını zırhlarını düz. Bu sırada XP de kasacaksın görev de yapacaksın zaten. Demir vücut vb. yeteneklerini de kendine göre geliştir. Oyunu kaydet, nord şehirlerindeki turnuvalara katıl kazanana kadar. Paranı çok kolay katlayabilirsin bu şekilde en yüksek bahsi yaparak. Vaegir artık köpeğin olacak, bu sırada bir haber ile sarsıntıya uğrayacaksın nord ve vaegir krallıkları ateşkes imzalayacak. Artık bundan sonra Nord'dan yavaşça elini ayağını çekeceksin, Vaegir'i bir girdap gibi yutacaksın, Vaegir'in bütün şehirleri, kaleleri ve köyleri senin kendi kurduğun krallığa ait olacak, bu yeni krallığın yegane dostu ve diplomatik müttefiği de nord krallığı olacak. Zamanı gelince de en büyük kazığı onlara sen atacaksın fakat unutma, askerlerini uzun bir süre daha nord köylerinden toplayacaksın. Gerisi tamamen sana kalmış benim en mantıklı bulduğum yol bu ;) ;) ;)

Hocam siz oyunu her şeyi ile çözmüşsünüz ya:D. Oyuna zaten nord krallığı için başlamıştım sonrasında kendi krallığımı kurdum. Sahura kadar krallığımı oldukça büyüttüm. Köyden gönüllü toplayarak asker kasmak biraz işkence gibi geliyor bana.

Hocam siz oyunu her şeyi ile çözmüşsünüz ya:D
1711894731265.webp

Valla bence çok fazla oynamadım oyunu. Bunu 8-10 yıla yayarsan çok değil yani. Kendi taktiğimi söylemek istedim :)
Köyden gönüllü toplayarak asker kasmak biraz işkence gibi geliyor bana.
Bir süre sonra yolun düştükçe topluyorsun zaten. Bazıları paralı asker falan tercih eder o da bana gereksiz masraf geliyor. Düzgün bir talim ile gönüllüler ile Kalradya'yı bile ele geçirirsin.

Eki Görüntüle 31016

Valla bence çok fazla oynamadım oyunu. Bunu 8-10 yıla yayarsan çok değil yani. Kendi taktiğimi söylemek istedim :)

Bir süre sonra yolun düştükçe topluyorsun zaten. Bazıları paralı asker falan tercih eder o da bana gereksiz masraf geliyor. Düzgün bir talim ile gönüllüler ile Kalradya'yı bile ele geçirirsin.
10.000 saat oynayanlar var onların korkusundaan online giremiyorum.

PvE PvP ne hocam vede bu herifler aşırı hızlı hareket ediyor benim karakter kılıcı kaldırana kadar kafama kılıç iniyor.
PvP player vs player, PvE player vs enemy (veya environment) yani PvP oyuncular oyunculara karşı PvE oyuncular botlara karşı diyebiliriz.

@4284 bu arada ismin çok rahatsız etti. Pioneer yerine niye Piooner yazdın :)

Son düzenleme: