Cengiz Uzman Katılım 1 Haziran 2025 Mesajlar 368 Çözümler 1 Beğeniler 153 26 Haziran 2025 #1 Eski bir Mouse'um var ona hayat vermek istiyorum. Bu 4 renkli kablonun her birini nereye takmalıyım? Son düzenleyen: Moderatör: 26 Haziran 2025
Çözüm Barış 28 Haziran 2025 Kablo renkleriniz biraz uçmuş ama anlaşılıyor gibi. Kırmızı kablo +5V'u temsil eder: V noktasına bağlanır. Beyaz kablo data hattıdır yani USB verilerini iletir: D- noktasına bağlanır. Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır. Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır.
Kablo renkleriniz biraz uçmuş ama anlaşılıyor gibi. Kırmızı kablo +5V'u temsil eder: V noktasına bağlanır. Beyaz kablo data hattıdır yani USB verilerini iletir: D- noktasına bağlanır. Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır. Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır.
Barış Techolay Yönetici Gelişen Oyun Yıldızlar Nişanı Katılım 20 Ocak 2024 Mesajlar 2.162 Makaleler 20 Çözümler 188 Beğeniler 5.720 28 Haziran 2025 #2 Kablo renkleriniz biraz uçmuş ama anlaşılıyor gibi. Kırmızı kablo +5V'u temsil eder: V noktasına bağlanır. Beyaz kablo data hattıdır yani USB verilerini iletir: D- noktasına bağlanır. Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır. Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır. Artı 0 Eksi Çözüm
Kablo renkleriniz biraz uçmuş ama anlaşılıyor gibi. Kırmızı kablo +5V'u temsil eder: V noktasına bağlanır. Beyaz kablo data hattıdır yani USB verilerini iletir: D- noktasına bağlanır. Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır. Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır.
KS KS Cengiz Uzman Katılım 1 Haziran 2025 Mesajlar 368 Çözümler 1 Beğeniler 153 28 Haziran 2025 #3 Barış dedi: Kablo renkleriniz biraz uçmuş ama anlaşılıyor gibi. Kırmızı kablo +5V'u temsil eder: V noktasına bağlanır. Beyaz kablo data hattıdır yani USB verilerini iletir: D- noktasına bağlanır. Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır. Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır. Genişletmek için tıkla... @Barış, hocam çok teşekkür ederim, çok araştırdım bulamamıştım. Tekrar bir sorun olursa buraya yazarım. @Barış, hocam kablolar oturttuğum gibi yerinden geri çıkmakta, yani yerlerini tutmuyorlar ne yapmam lazım? Son düzenleyen: Moderatör: 29 Haziran 2025 Artı 0 Eksi
Barış dedi: Kablo renkleriniz biraz uçmuş ama anlaşılıyor gibi. Kırmızı kablo +5V'u temsil eder: V noktasına bağlanır. Beyaz kablo data hattıdır yani USB verilerini iletir: D- noktasına bağlanır. Yeşil kablo da data hattıdır yani USB verilerini iletir: D+ noktasına bağlanır. Siyah kablo ground anlamına gelir yani topraklama kablosu: G noktasına bağlanır. Genişletmek için tıkla... @Barış, hocam çok teşekkür ederim, çok araştırdım bulamamıştım. Tekrar bir sorun olursa buraya yazarım. @Barış, hocam kablolar oturttuğum gibi yerinden geri çıkmakta, yani yerlerini tutmuyorlar ne yapmam lazım?
Barış Techolay Yönetici Gelişen Oyun Yıldızlar Nişanı Katılım 20 Ocak 2024 Mesajlar 2.162 Makaleler 20 Çözümler 188 Beğeniler 5.720 29 Haziran 2025 #4 Cengiz dedi: @Barış, hocam kablolar oturttuğum gibi yerinden geri çıkmakta, yani yerlerini tutmuyorlar ne yapmam lazım? Genişletmek için tıkla... Onları oturtsanız da arkadan lehimlemediğiniz sürece durmazlar ki, lehim yapmanız gerek. Artı 0 Eksi
Cengiz dedi: @Barış, hocam kablolar oturttuğum gibi yerinden geri çıkmakta, yani yerlerini tutmuyorlar ne yapmam lazım? Genişletmek için tıkla... Onları oturtsanız da arkadan lehimlemediğiniz sürece durmazlar ki, lehim yapmanız gerek.