Qubik
Uzman
- Makaleler
- 1
Elimde, piyasada satılan "Çin üretimi çakma" mini atari konsollarından çıkan bir ek oyun kolu var. Amacım, bu kolu Arduino kullanarak bir PC joysticki haline getirmek ve Sonic2A oyunlarını oynamakta kullanmak.
Kolu incelediğimde, bağlantısının Micro USB (eski telefon şarj girişi tipinde) olduğunu gördüm. Kablonun ucunu açtığımda ise beş farklı renkli kablo ile karşılaştım:
Ayrıca, kolun içindeki devre kartının fotoğrafını da ekledim. Devre kartındaki bağlantı noktaları, kablonun hangi pine bağlandığını anlamama yardımcı olabilir.
Sizlerden ricam:
Şimdiden teşekkürler!
Kolu incelediğimde, bağlantısının Micro USB (eski telefon şarj girişi tipinde) olduğunu gördüm. Kablonun ucunu açtığımda ise beş farklı renkli kablo ile karşılaştım:
- Kırmızı
- Siyah
- Yeşil
- Sarı
- Beyaz
Ayrıca, kolun içindeki devre kartının fotoğrafını da ekledim. Devre kartındaki bağlantı noktaları, kablonun hangi pine bağlandığını anlamama yardımcı olabilir.
Sizlerden ricam:
- Bu beş kablonun (Kırmızı, Siyah, Yeşil, Sarı, Beyaz) işlevlerini (Güç, Toprak, Veri (D+, D-), Ek sinyal?) tahmin etme konusunda yardımcı olabilir misiniz?
- Devre şemasına bakarak bu kolun çalışma prensibi hakkında (örneğin, tuşların direkt toprağa mı yoksa bir çip üzerinden mi sinyal gönderdiği) herhangi bir çıkarım yapabilir miyiz?
Şimdiden teşekkürler!
Son düzenleyen: Moderatör: