Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Bu lambadır, kablodur, kapasitördür falan onlardan yedekli al. Bir şeyi yanlış takarsın patlar falan, yedeği olsun.
biscuitdev
Çalışkan
Önerim direkt ESP32 ile başla Arduino Framework ile kullanabiliyorsun yani aynı kodlama şekli, ileride Wi-Fi ve Bluetooth'a mutlaka ihtiyaç duyacaksın ayrıca ESP32'nin pinleri çok daha esnek yazılımdan direkt ayarlayabiliyorsun neredeyse her pini istediğin amaç için kullanabiliyorsun Arduino gibi kısıtlı değil.
Parça konusuna gelecek olursak direnç, jumper, LED, kapasitör gibi şeylerden bol bol al, TFT ekran, servo motor, sensör gibi şeyler de alabilirsin.
EDIT: Breadboard alıyorsan büyük ve en az 2 tane almanı öneririm sonra parçaları dizerken sığdıracağım diye çok uğraşırsın.
Parça konusuna gelecek olursak direnç, jumper, LED, kapasitör gibi şeylerden bol bol al, TFT ekran, servo motor, sensör gibi şeyler de alabilirsin.
EDIT: Breadboard alıyorsan büyük ve en az 2 tane almanı öneririm sonra parçaları dizerken sığdıracağım diye çok uğraşırsın.
25457
Uzman
Bu lambadır, kablodur, kapasitördür falan onlardan yedekli al. Bir şeyi yanlış takarsın patlar falan, yedeği olsun.
Peki kodları yapay zekaya yazdırırsam ne olur, veya bir proje için gereken parçaları yapay zekaya sorsam sorun olur mu? Hazır set mi almalıyım parça parça mı almalıyım?Önerim direkt ESP32 ile başla Arduino Framework ile kullanabiliyorsun yani aynı kodlama şekli, ileride Wi-Fi ve Bluetooth'a mutlaka ihtiyaç duyacaksın ayrıca ESP32'nin pinleri çok daha esnek yazılımdan direkt ayarlayabiliyorsun neredeyse her pini istediğin amaç için kullanabiliyorsun Arduino gibi kısıtlı değil.
Olmaz AI hayatımızın bir parçası adapte olmak lazım ilk başta ondan yardım alırsın daha sonra tek başına yapmaya başlarsınPeki kodları yapay zekaya yazdırırsam ne olur, veya bir proje için gereken parçaları yapay zekaya sorsam sorun olur mu?
Başlıkta istediğin gibi tavsiye vereyim breadboard yapısını iyi öğren ki kablo takarken kısa devre vs yapma.
mustafagnc59
Uzman
Peki kodları yapay zekaya yazdırırsam ne olur, veya bir proje için gereken parçaları yapay zekaya sorsam sorun olur mu?
ESP32 al Arduino amele işi zaten o da aynı Arduino IDE programından kodlanıyor parça konusunda da yapayzeka gayet yardımcı oluyor yanlış bağlantı yapıp sensörleri yakmamaya dikkat et yeterli.
25457
Uzman
Olmaz AI hayatımızın bir parçası adapte olmak lazım ilk başta ondan yardım alırsın daha sonra tek başına yapmaya başlarsın
Başlıkta istediğin gibi tavsiye vereyim breadboard yapısını iyi öğren ki kablo takarken kısa devre vs yapma.
Hangi siteden almamı önerirsiniz?ESP32 al Arduino amele işi zaten o da aynı Arduino IDE programından kodlanıyor parça konusunda da yapayzeka gayet yardımcı oluyor yanlış bağlantı yapıp sensörleri yakmamaya dikkat et yeterli.
mustafagnc59
Uzman
Vallahi ben geçen
https://www.robolinkmarket.com/esp32-wroom-ch340-wifi-ve-bluetooth-modulu-type-c şunu aldım.
Arkadaşlara da şunu
https://www.robocombo.com/esp32-wi-fi-bluetooth-gelistirme-karti aldırdım.
Bütçe çok sıkıntı değilse Type-C olanı Micro USB hiçbir cihaz bana güven vermiyor.
- Makaleler
- 4
Mantık açısından hazır setler daha mantıklı. Ancak içindekiler taneli olacağından mesela bir şeyi yanlış taktınız LED falan yanabilir, o yüzden yedekli alın diyorum. İlk kez yapacağınız için hata yapmanız olası. AI kullanılabilir ama mutlaka AI işe şema, portlar vs. paylaşılmalı.Peki kodları yapay zekaya yazdırırsam ne olur, veya bir proje için gereken parçaları yapay zekaya sorsam sorun olur mu? Hazır set mi almalıyım parça parça mı almalıyım?
mustafagnc59
Uzman
Konudan bağımsız Raspberry pinin fiyatlar ne olmuş öyle ocakta 5200e aldıydım şimdi stok yok onların da en son fiyat 10k.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet