25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Evde motorlu basit projeler yapmak istiyorum. Nereden başlamalıyım, ne almalıyım? Normalde Lego Lamborghini Revuelto alacaktım içerisinde motor falan var diye fakat bir Lego için çok pahalı gibi geldi, kararsızım.

Basit 9V'luk bir pile motoru, motoru da iskelete bağlayıp çalıştırabilirsiniz.

Hocam Arduino'ya mı başlasam daha iyi olur? Sadece motor ve pil ile yapabileceklerim kısıtlı sanırsam.

Bana kalsa ESP32 her zaman daha üstün. Yapacağın işlere göre değişir kendine proje fikirleri bulman gerek mesela ESP 32 S3 le yapabileceğin bir şeyi ESP32 C3 ile yapamayabilirsin.

Başta Arduino olmadan bir şeyler yapmayı denedim ama işin içinden çıkamadım, sonradan aldım. İyi ki de almışım. Birçok farklı proje yapmaya başladım. Size de öneririm.

Son düzenleme:
Bana kalsa ESP32 her zaman daha üstün. Yapacağın işlere göre değişir kendine proje fikirleri bulman gerek mesela ESP 32 S3 le yapabileceğin bir şeyi ESP32 C3 ile yapamayabilirsin.

Başta Arduino olmadan yapmayı denedim ama işin içinden çıkamadım, sonradan aldım. İyi ki de almışım. Birçok farklı proje yapmaya başladım. Size de öneririm.
Anladım teşekkürler. Başlangıç için 1000 TL altında bir Arduino seti önerebilir misiniz? Ve lehim falan yapmam gerekir mi, kodları yapay zekaya yazdırsam ne olur?

Ben de yapay zeka ile birlikte uzaktan kumandalı araba yaptım. Kodlama konusuna biraz hakimim, o sebeple kolay oldu. Lehim meselesi ise nasıl parçalar kullanacağınıza bağlı. Alan sorunu yoksa breadboard ile komponentleri yerleştirirsiniz. Yine de havya ve temel lehim seti öneririm. Lehim ile yapabileceğiniz projeler de sonsuz. Evde tamir vs. gerekirse de lazım oluyor.

Ben düz Arduino Uno aldım. Set olarak hangisi kalitelidir bilmiyorum. Direnc.net, Motorobit, Robotistan sitelerini öneririm.

Anladım teşekkürler. Başlangıç için 1.000 TL altında bir Arduino seti önerebilir misiniz? Ve lehim falan yapmam gerekir mi, kodları yapay zekaya yazdırsam ne olur?

Arduino Uno'da lehim yapman falan gerekmez jumper kabloları birbirine geçirerek öğrenmeye odaklı bir cihaz. Bu setlerden birini tercih edebilirsin eğer tam istediğin gibi değilse kendi kafana göre set yapadabilirsin.

1776622346044.webp

Ben de yapay zeka ile birlikte uzaktan kumandalı araba yaptım. Kodlama konusuna biraz hakimim, o sebeple kolay oldu. Lehim meselesi ise nasıl parçalar kullanacağınıza bağlı. Alan sorunu yoksa breadboard ile komponentleri yerleştirirsiniz. Yine de havya ve temel lehim seti öneririm. Lehim ile yapabileceğiniz projeler de sonsuz. Evde tamir vs. gerekirse de lazım oluyor.

Ben düz Arduino Uno aldım. Set olarak hangisi kalitelidir bilmiyorum. Direnc.net, motorobit, robotistan sitelerini öneririm.

Bende direnç öneririm fakat direnç de kalmamış. Robotistan daha pahalı olur genelde ama set yokken tek seçenek o kalıyor gibi.

Çamaşır makinesi ve uzaktan kumandalı araba yapmak var aklımda su an. Sizin önerileriniz neler olur? Ayrıca bazıları Arduino Uno bazıları mini bunların hangisini tercih etmeliyim?