Bunun için ölçmem lazım, ya ucundan olacak ya ucundan sığmayacak.

70 ve 80x30 olanlar güzel olabilir evet, peki bunların yüzeyi nasıl hocam? QCK'ler gibi mi?

Bu da yine 47x42, ölçüm istiyor.
RGB hiç kurtarmaz mı ya :D TR'de fiyatı düzgün olsa Goliathus Extended çok sarardı da 3'e satıyorlar...
47x42 ölçün, oluyorsa SoA alın bence. RGB mousepad dediğim gibi tavsiye etmiyorum. RGB'ye bütçe ayıralım derken kumaş kalitesini düşürüyorlar. Onun yerine ışıksız alırsanız daha iyi kalitede ürün alabilirsiniz.

Genel olarak 500 ₺ ve altı 70x30, 80x30, 90x40 mouse padlerin yüzeyi %70 üzerinde speed oluyor. Şu an longteng yanında klavye ve masayı kaplayan PRO modeli var. Longteng %50 speed %50 control yani yüzeyi tırtıklı. PRO ise daha düz diyebilirim. Ama alışkanlıktan mı bilmiyorum veya kalite farkından Longteng daha iyi kayıyor. Masanıza uysa önerirdim.

Ama genel olarak PRO modeli iyi, öncesinde klasik diye satıla 150-250 ₺ arası bir mouse pad kullanıyordum. Onda kullanılan malzeme hem sert hem de bir yerden sonra temizleme vb. şişmişti.

XRades ürünlerini denemedim ama yüzey olarak fark olduğunu çok sanmıyorum.

47x42 ölçün, oluyorsa SoA alın bence. RGB mousepad dediğim gibi tavsiye etmiyorum. RGB'ye bütçe ayıralım derken kumaş kalitesini düşürüyorlar. Onun yerine ışıksız alırsanız daha iyi kalitede ürün alabilirsiniz.
Ölçüme göre ona güncelleme yapacağım.

Bu arada bunlar QCK ve Strider ile nasıl kıyaslanırlar?

Genel olarak 500 ₺ ve altı 70x30, 80x30, 90x40 mouse padlerin yüzeyi %70 üzerinde speed oluyor. Şu an longteng yanında klavye ve masayı kaplayan PRO modeli var. Longteng %50 speed %50 control yani yüzeyi tırtıklı. PRO ise daha düz diyebilirim. Ama alışkanlıktan mı bilmiyorum veya kalite farkından Longteng daha iyi kayıyor. Masanıza uysa önerirdim.

Ama genel olarak PRO modeli iyi, öncesinde klasik diye satıla 150-250 ₺ arası bir mouse pad kullanıyordum. Onda kullanılan malzeme hem sert hem de bir yerden sonra temizleme vb. şişmişti.

Swarcow hepsini deneyip XRades > Porge > Klasse Pro diye sıralamıştı kalite olarak. Ancak KlasseGear'ın müşteri hizmetleri olarak kalitesi yüksek. XRades evet kumaşı gerçekten kaliteli.

Not: Bu söylediklerim RGB modeller için geçerli değildir :)

Strider, Hybrid bir model idi sanırım. Tırtıklı yani.

Az daha yavaş kaysa da sorun olmaz benim için, çok düşük sens kullanmıyorum. Mouse da Basilisk V3, sorun olmaz kayma kalitesinde. (Kaan görmesin bunu :D)

@Smyrna Dizüstü için Genius V2 fareleri ve düz bilgisayarda kullanmak için 640 ₺ civarına kablosuz bir faresini almıştım. Bir de 1000 ₺ aşınca ekstra indirim yapıyordu. Diğer bilgisayarda kullanırım diye şu mouse padi aldım. Üstün körü baktım.

Bence yüzeyi rahat galiba yumuşak dedikleri şeyden dolayı serin bir hissiyatı var. Yani böyle KlasseGear PRO yüzeyi gibi değil daha akıyor gibi tabii uzun kullanımda ne olur bilmiyorum. Çok hırslı bir oyuncu falan değilseniz işinizi görür. Bu fiyat aralığına 3mm mouse pad de yok. Benzer ölçülerdeki 3mm ve üstünü 300 ₺ civarına satıyorlar.

@The Man From Earth O halde dediğim gibi rekabetçi bir oyuncu falan değilseniz 70x30 olan 375 ₺ civarı fiyatı gayet iş görür.

Bu arada son yazan arkadaş ve sizin için risk alırım diyorsanız şu marka var. 70x30 ve 40x30 mouse padleri var. Büyük ihtimalle tasarım çeşitliliğinden dolayı Çin'de ürettiriliyor. Belki denerim ve insanları da bilgilendiririm diyorsanız bakılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
70 biraz küçük de 80'i düşünüyorum. Şimdi klavyeyi de ölçtüm, onun altından geçecek şekilde olunca 70'in mesafesi biraz az kalıyor.