SHERLOCKED

Başarılı
G81SF 4. nesil QD-OLED, mat kaplama. 321UPX 3. nesil ama glossy. MSI 25-26K, Samsung 30K. MSI 20 aylık ve toplam 3 yıl garantili (Sanırsam, yani 16 ay daha olması gerek), Samsung 10-11 aylık ve toplam 2 yıl garantisi var sanırsam.

MSI'ın yaklaşık 2150 saat kullanımı var. Samsung'un tam bilmiyorum ama aşağı yukarı yarısıdır muhtemelen.

Neden tercih edilesi değil hocam? Bütçe 30-35K ama ikinci el bakıyorum.
OLED'lerde ne kadar guncel nesil panel olursa o kadar dayaniklilik yuksek oluyor cunku. Zaten OLED'in gorece en buyuk eksisi organik oldugu icin dayaniksiz olmasi. Panel ureticileri de bu dayaniksizliga cozum olarak surekli olarak guncel panel cikarip dayanikliliga agirlik veriyor.

Monitore dogrudan vuran bir isik veya gunes yoksa, monitorun oldugu alan yuksek aydinlatma icermiyorsa glossy secmek cok daha iyi bir gorsel deneyim sunar. Mat kaplama maalesef canliligi olduruyor. Bana gore mat OLED'ler OLED bile degil ama kullanan kullaniyor, tercih meselesi.

OLED'lerde ne kadar guncel nesil panel olursa o kadar dayaniklilik yuksek oluyor cunku. Zaten OLED'in gorece en buyuk eksisi organik oldugu icin dayaniksiz olmasi. Panel ureticileri de bu dayaniksizliga cozum olarak surekli olarak guncel panel çıkarıp dayanikliliga agirlik veriyor.

Monitore dogrudan vuran bir isik veya gunes yoksa, monitorun oldugu alan yuksek aydinlatma icermiyorsa glossy secmek cok daha iyi bir gorsel deneyim sunar. Mat kaplama maalesef canliligi olduruyor. Bana gore mat OLED'ler OLED bile degil ama kullanan kullaniyor, tercih meselesi.

Hocam bu mat kavramı eski(1-2. nesil) kumlu kaplamalardaj kalan bir alışkanlıkla fazla kötüleniyor diyorlar. Gerçekten ne kadar kötü?