Merhaba,

MSI A520M-A Pro anakarta ve ASUS TUF H3 kablolu kulaklığa sahibim. Windows 11'e format attım ve daha önceki format atmalarımda da yaşadığım kulaklığımın mikrofonunu kullanamama sorunu ile karşı karşıyayım. Uygun sürücüyü bulamadım bayağı fazla sürücü sildim kurdum ama nafile. Tek Jak'tan kulaklık ve Mikrofon'a ayırdığım için mikrofonum şu anda çalışmıyor. Nasıl çözebilirim acaba?

ASUS TUF'un kendi içinden çıkan dönüştürücüsü.
Bazı yerlerde içerisindeki dönüştürücünün de sorun çıkardığına dair açılan konular gördüm. Size tavsiyem, dönüştürücüyü farklı bir bilgisayar üzerinde denemeniz. Eğer orada da aynı sorun olursa, farklı bir dönüştürücü almanız gerekebilir. Bu sorunu kulaklığı aldığınız zamandan beridir mi yaşıyorsunuz?

Bazı yerlerde içerisindeki dönüştürücünün de sorun çıkardığına dair açılan konular gördüm. Size tavsiyem, dönüştürücüyü farklı bir bilgisayar üzerinde denemeniz. Eğer orada da aynı sorun olursa, farklı bir dönüştürücü almanız gerekebilir. Bu sorunu kulaklığı aldığınız zamandan beridir mi yaşıyorsunuz?

Sorun ürünü aldığımdan beri öyle. Ama uygun driveri kurduğumda sorunsuz çalışıyor. Sürücüyü kaldırıyorum Windows'un yeniden başlattığımdaki sürücüsü güzel sıkıntısız ama 5 dk içerisinde arka planda farklı bir sürücü kuruyor ve bozuluyor yine.

Sorun ürünü aldığımdan beri öyle. Ama uygun driveri kurduğumda sorunsuz çalışıyor. Sürücüyü kaldırıyorum Windows'un yeniden başlattığımdaki sürücüsü güzel sıkıntısız ama 5 dk içerisinde arka planda farklı bir sürücü kuruyor ve bozuluyor yine.
Sürücüleri DDU ile mi kaldırıyorsunuz? Eğer DDU ile kaldırıyorsanız;

1729452156499.webp

Kaldırmadan önce seçeneklerde altını çizdiğim ayarı tikleyin, o zaman Windows otomatik olarak sürücü kurmuyor.

Sürücüleri DDU ile mi kaldırıyorsunuz? Eğer DDU ile kaldırıyorsanız;

Eki Görüntüle 92442

Kaldırmadan önce seçeneklerde altını çizdiğim ayarı tikleyin, o zaman Windows otomatik olarak sürücü kurmuyor.

DDU ile kaldırmadım. Aygıt Yöneticisi'nden kaldır kısmındaki sürücüleri kaldır yaptım o şekilde de oluyordu. Yeniden başlattığımda çalışan sürücüyü yüklüyor ama sonra tekrar bozuyor.

DDU ile kaldırmadım. Aygıt yöneticisinden Kaldır kısmındaki sürücüleri kaldır yaptım o şekilde de oluyordu. Yeniden başlattığımda çalışan sürücüyü yüklüyor ama sonra tekrar bozuyor
Tamam o zaman, dediğim programı indirip ses sürücülerini bu program üzerinden kaldırmayı deneyin;

Belirttiğim gibi, kaldırma işlemini yapmadan önce seçenekler kısmındaki altını çizdiğim yeri tikleyin. Kaldırma işlemi bitince bilgisayarı yeniden başlatın, sorun çıkarmayan ses sürücüsünü yükleyip tekrardan kontrol edin.

Tamam o zaman, dediğim programı indirip ses sürücülerini bu program üzerinden kaldırmayı deneyin;

Belirttiğim gibi, kaldırma işlemini yapmadan önce seçenekler kısmındaki altını çizdiğim yeri tikleyin. Kaldırma işlemi bitince bilgisayarı yeniden başlatın, sorun çıkarmayan ses sürücüsünü yükleyip tekrardan deneyin.
Sorun çıkarmayan ses sürücüsünü maalesef ben bilmiyorum. Windows kendi kurmuş oluyor sonra tekrar driver kuruyor. Bugün çalışan driveri kaydettim sürümünü ama onu manuel kurmama rağmen yine de çalıştırmadı.

Sorun çıkarmayan ses sürücüsünü maalesef ben bilmiyorum. Windows kendi kurmuş oluyor sonra tekrar driver kuruyor. Bugün çalışan driveri kaydettim sürümünü ama onu manuel kurmama rağmen yine de çalıştırmadı.
O zaman DDU ile kaldırırken belirttiğim alanı tiklemeyin, kaldırma işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Daha sonra Windows'un sürücüyü tekrardan kurmasını bekleyip kontrol edin. Eğer işe yaramazsa Yener Hocamın belirttiği ses kartını alıp kullanmaya devam edin.