Çözüldü MSI A520M-A Pro BIOS açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Breakthrough

Gelişen
Merhaba,

MSI A520M-A Pro, Ryzen 5 5500 ve 2x8 Kingston Beast 3200 MHz parçalarını alarak sistemimi yeniledim ama RX 550 kullandığım için BIOS'a giremiyorum.
Araştırmalarımda bunun yeni MSI BIOS sürümlerinden kaynaklı olduğunu gördüm. Yeni sürümlerde Secure Boot ayarı varsayılan olarak aktif geldiğinden dolayı eski model ekran kartlarında BIOS açılmama (siyah ekran) sorunu yaşanıyor.
Yeni bir ekran kartı almam mümkün değil, çevremde de güncel sistemi olan birileri yok. Çözümü güvenebileceğim modern ekran kartları olan bir internet kafeye giderek rica etmekte buldum ama henüz gerçekleştirmedim.

Bu konu hakkında tecrübesi olan, aynı sorunu yaşamış ve farklı şekilde çözmüş birileri var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kartlar CSM kapatılınca BIOS'da veya tamamen görüntü vermeyebiliyor ama UEFI çalışanları da var, görüntü kablosu DisplayPort mu?

O zaman güncel bir ekran kartıyla görüntü alıp CSM'yi açmanız lazım.

Çözüm
DisplayPort kablo kullanıyor olsaydım görüntü alabilir miydim? Çünkü RX 550'de DP girişi var.

Hayır, MSI anakartlarda DP kablosu kullanıldığında BIOS'da görüntü vermeyebiliyor, sorun ondan kaynaklı da olabilir diye sordum ama değil.

CSM'yi bir kere açarsanız bir daha BIOS sıfırlamadığınız veya güncellemediğiniz sürece sorun olmaz, bir bilgisayarcıdan rica edin farklı bir kart ile BIOS'a girip ayarı değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…