elrohir

Uzman
Arkadaşlar bugün gelen yeni NVIDIA sürücüsünü kurduktan sonra MSI Afterburner'da GPU sıcaklığı ilk açılan değerde kalıyor, sabitleniyor ve değişmiyor. NitroSense uygulamasından kontrol ettiğimde ise bir problem yok GPU sıcaklık değerinin kullanıma göre değiştiği görülüyor.

Nasıl çözebileceğim konusunda desteklerinizi rica ediyorum.

Adsızrf.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
7800x3D işlemciden 9950x'e geçtiğimde CPU ısısı görünmez olmuştu. Silip yüklemek, yönetici izni vermek vb. durumlar bende çalışmamıştı. Afterburnerin beta sürümünü kurup sorunu çözebilmiştim. Benzer durum olabilir. Beta sürümü kurup değişiklik var mı kontrol eder misiniz?

7800x3D işlemciden 9950x'e geçtiğimde CPU ısısı görünmez olmuştu. Silip yüklemek, yönetici izni vermek vb. durumlar bende çalışmamıştı. Afterburnerin beta sürümünü kurup sorunu çözebilmiştim. Benzer durum olabilir. Beta sürümü kurup değişiklik var mı kontrol eder misiniz?
Kullandığım sürüm beta sürümü :(

Hatanın sebebini buldum ancak google'da 1-2 çözüm harici ki işe yaramadı o çözümler ek bir bilgi bulamadım maalesef.
@Recep Baltaş Hocam yardımcı olabilir misiniz çok rica etsem.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-17 220636.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-17 220636.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 166
Son düzenleme:
Kullandığım sürüm beta sürümü :(

Hatanın sebebini buldum ancak Google'da 1-2 çözüm harici ki işe yaramadı o çözümler ek bir bilgi bulamadım maalesef.
@Recep Baltaş hocam yardımcı olabilir misiniz çok rica etsem.

Olayın aynısını ben de yaşıyorum. En son NVIDIA güncellemesini yaptığımdan beridir aynı şekilde hata alıyorum. Bilgisayarı kapat aç yaptığımda fixleniyor oyuna giriyorum kullanıyorum bir sorun olmuyor lakin bilgisayarı belirli bir süre uzak kalıp geri geldiğimde ve ekran kartı sıcaklığı 40'ın altına indiğinde otomatik olarak bir sıcaklıkta kalıyor ve Afterburner ve MSI Center programlarında GPU'mun anlık sıcaklığını okuyamıyor. Lakin sensörlerde problem olmadığını fark ettim. NVIDIA'nın kendi programında ve GPU-Z yazılımında okuyor görüyor. Olan kendi yapmış olduğum fan curve ayarına oldu. Nasıl çözeceğimi daha bulamadım ama bulursam sizi aydınlatacağım şimdilik bildiğim şeyler bu kadar.

Olayın aynısını ben de yaşıyorum. En son NVIDIA güncellemesini yaptığımdan beridir aynı şekilde hata alıyorum. Bilgisayarı kapat aç yaptığımda fixleniyor oyuna giriyorum kullanıyorum bir sorun olmuyor lakin bilgisayarı belirli bir süre uzak kalıp geri geldiğimde ve ekran kartı sıcaklığı 40'ın altına indiğinde otomatik olarak bir sıcaklıkta kalıyor ve Afterburner ve MSI Center programlarında GPU'mun anlık sıcaklığını okuyamıyor. Lakin sensörlerde problem olmadığını fark ettim. NVIDIA'nın kendi programında ve GPU-Z yazılımında okuyor görüyor. Olan kendi yapmış olduğum fan curve ayarına oldu. Nasıl çözeceğimi daha bulamadım ama bulursam sizi aydınlatacağım şimdilik bildiğim şeyler bu kadar.
Olayın kaynağı en son gelen nvidia sürücüsü. Bir önceki sürüme geri döndüğünde düzeliyor.
Ya bir sonraki güncelleştirmeye kadar böyle kullanacağız yada yeni bir güncelleme gelene kadar bir önceki sürümü kullanacağız.

Bir ara bende de ekran gidip geliyordu, güncelleme ile düzeldi. Oyunlarım optimize olmuyordu. NVIDIA bir tarafı yaparken, bir tarafı da bozuyor genelde. Microsoft ile yarışırlar bu konuda. :)