MSI Afterburner'da undervolt ayarı yapılmasına rağmen sıcaklık düşmüyor

Friedhelm 6

Başarılı
İnternetten bakarak undervolt ayarı yaptım. Windows açıldığında otomatik profili seçme tikini de açık bıraktım. Hatta sıcaklık değişmeyince resetleyip aynı şeyleri tekrar yaptım, silip yükledim ama sıcaklık bir türlü değişmiyor. Arada bazen kafasına göre işe yarıyor ve 15 derece düşüyor. Ama sonra tekrar kafasına göre hiç etki etmiyor. Bunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğriyi ayarladıktan sonra ana ekrandan apply butonuna basıp profile kaydettiğinden emin ol yoksa Windows hızlı başlatma özelliği açılışta ayarı sıfırlayabiliyor. Ve testi FurMark ile yapıyorsan kesin yanıltır. FurMark kartı direkt güç limitine soktuğu için senin profilini ezer o yüzden Cyberpunk 2077 veya 3DMark gibi gerçek oyunlarda dene.

Bir de undervolt her zaman sıcaklığı pat diye düşürmez kart termal olarak rahatlayınca otomatik frekansı yükseltir veya fan devrini kısar. Yani sıcaklık değişmese bile aslında performansın artıyordur veya kart sessizleşmiştir. Durumu anlamak için Afterburner OSD göstergesinden voltaj, frekans, güç tüketimi ve GPU kullanımını açıp oyunda canlı izle. Voltaj sabitlediğin yerde kalıyor ve watt düşüyorsa undervolt başarıyla çalışıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…