Çözüldü MSI anakart CMS ve Secure Boot sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

carnixfbi

Üyecik
Merhaba, benim MSI H310 PRO-VD PLUS anakartım ve RX 580 ekran kartım var. Valorant’taki VAN9003 hatasını almamak için Secure Boot özelliğini aktif hale getirmek gerekiyor. Bunun için de CSM kapatılmalı ve UEFI moduna alınmalı.

Fakat Secure Boot’u açmak için CSM’yi UEFI yaptığımda, BIOS’tan çıkıp tekrar girmem gerekiyor ki özelliği kaydetsin. Bunu yaptığımda tekrar BIOS’a girmek istediğimde ekranda görüntü gelmiyor.

İşlemcimde iGPU yok (i5 9400F), fakat ekran kartımı GPU-Z programında kontrol ettiğimde UEFI desteği işaretli, yani destekliyor. Görüntü gelmesi lazım ki ben tekrar BIOS’a girip Secure Boot’u açabileyim CSM’yi kapattıktan sonra.

Ne yapabilirim? Bunun bir çözümü var mı? Tekrar denersem BIOS’u tekrar sıfırlamam gerekecek. BIOS da, ekran kartım da en güncel sürümde. Monitörü DP üzerinden bağlıyorum.

Görsel sizin kartınızla aynı karta ait.

GOP güncellemesini deneyin.

bunu yapmaya çalışıyorum amdvbflash programını açıyorum save veya load image deyip gereken bios dosyasını seçtiğimde program anında kapanıyor kendi kendine yükleme falan gelmiyor ne yapabilirim

Windows 11 yüzünden olabilir, komut sistemi ile yazdırma yapabilirsiniz, onu araştırın.

Windows 11 yüzünden olabilir, komut sistemi ile yazdırma yapabilirsiniz, onu araştırın.
yaptım succesful oldu büyük ihtimalle güncellendi ama görüntü gelmeme sorunu yine devam ediyo denedim CMSi kapatmayı nafile, büyük ihtimalle en yeni teknolojileri kullandığımda olurda bunlar eski parçalar farklı bir çözümü yoksa konuyu kapatayım çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için minnettarım

Gop güncellemesi çözmediyse, kartta 2. BIOS yoksa UEFI BIOS bulmak gerekiyor, üreticiden istemeyi deneyin, RX400 ve RX500 serisinin kronik problemi bu, UEFI çalışmıyor.

PowerColor'un destek kısmından şansınızı deneyin, Sapphire falan yolluyor belki onlarda yollar.

Aynı şekilde yazdırırsınız ama eski BIOS'un yedeğini saklayın ne olur ne olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…