Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

carnixfbi

Üyecik
Merhaba, benim MSI H310 PRO-VD PLUS anakartım ve RX 580 ekran kartım var. Valorant’taki VAN9003 hatasını almamak için Secure Boot özelliğini aktif hale getirmek gerekiyor. Bunun için de CSM kapatılmalı ve UEFI moduna alınmalı.

Fakat Secure Boot’u açmak için CSM’yi UEFI yaptığımda, BIOS’tan çıkıp tekrar girmem gerekiyor ki özelliği kaydetsin. Bunu yaptığımda tekrar BIOS’a girmek istediğimde ekranda görüntü gelmiyor.

İşlemcimde iGPU yok (i5 9400F), fakat ekran kartımı GPU-Z programında kontrol ettiğimde UEFI desteği işaretli, yani destekliyor. Görüntü gelmesi lazım ki ben tekrar BIOS’a girip Secure Boot’u açabileyim CSM’yi kapattıktan sonra.

Ne yapabilirim? Bunun bir çözümü var mı? Tekrar denersem BIOS’u tekrar sıfırlamam gerekecek. BIOS da, ekran kartım da en güncel sürümde. Monitörü DP üzerinden bağlıyorum.

resim_2025-08-03_185440277.webp

Ekran kartında Dual BIOS varsa diğer BIOS ile deneyin, Dual BIOS yoksa veya işe yaramıyorsa GOP Update ile ekran kartının BIOS'unu güncellemeyi deneyin.

Ekran kartında Dual BIOS varsa diğer BIOS ile deneyin, Dual BIOS yoksa veya işe yaramıyorsa gop Update ile ekran kartının BIOS'unu güncellemeyi deneyin.

Nasıl yapacağımı bilebileceğim bilgi alabileceğim bir kaynak verebilir misiniz lütfen gop Update yazdığımda pek bir şey çıkmıyor gibi.

Ekran kartınızın tam modeli nedir?
powercolor rx580 bir youtube videosu buldum techpowerup adlı siteden amd ati flash indiriyordu ve aynı yerden bios indiriyordu öyle kuruyordu GPU-Zden baktığımda o sitedeki en son sürüm BİOS sayısıyla GPU-Zdeki aynıydı yani zaten güncel değilmi şuan yoksa yine güncellemem lazımmı

Dosya Ekleri

• resim_2025-08-03_203210918.webp
    resim_2025-08-03_203210918.webp
    39 KB · Görüntüleme: 46
Kartınızın tam modelini nasıl öğreneceğiz? PowerColor RX580 olduğunu GPU-Z'den görebiliyorum zaten.
valla tam modelini bilmiyorum bende açıkçası 2inci el almışdım pek bilgim yok nasıl söyleyebilirim tam modelini söyleyeyim

valla tam modelini bilmiyorum bende açıkçası 2inci el almışdım pek bilgim yok nasıl söyleyebilirim tam modelini söyleyeyim
GPU-Z den lookup butonuna bastığımda bu sayfa açıldı tam olarak bu olması gerek

Dosya Ekleri

• resim_2025-08-03_203831979.webp
    resim_2025-08-03_203831979.webp
    257,1 KB · Görüntüleme: 36