• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü MSI anakartlı sistem açılmıyor, otomatik onarım sayfasında takılı kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkzhantao

Çalışkan
Yer
İstanbul
Merhaba. 6 aydir sistemimi her açışımda otomatik onarıma hazırlanıyor ekranında takılı kalıyor ve sistem asla açılmıyor. BIOS'a girebiliyorum. Bugün ise yeni anakart alıp taktım: MSI Pro VDH Wi-Fi. Daha önceden hard disk kullaniyordum, onu da bu hatayi almadan önce değiştirmiştim. O yüzden SSD'de bir sıkıntı olacağını sanmam. Eski anakartimin BIOS'unu güncellemiştim, o günden beri bilgisayar otomatik onarıma hazırlanıyor ekranında donuyor. Ekran kartımı ve anakartımı değiştirdim, sorun devam ediyor fakat sorun RAM'de veya işlemcide olsa BIOS'a bile giremezdim diye düşünüyorum. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Değiştirmediğim sadece RAM ve işlemci kaldı ve hatanın neden kaynaklandığını çözemiyorum.

Çözüm
İşlemciyi değişince düzeldi. En beklemediğim şekilde RAM'lerin fiyatı işlemciyi geçtiği için ilk başta işlemciyi değiştirmek istedim, düzeldi. Teşekkürler
Windows kaynaklı olabilir mi? Hard disk ve SSD'de kullandığın Windows ISO dosyası aynı mıydı farklı mı?

İkisi de aynıydı hocam SSD geçtiğim zaman böyle bir sıkıntı yaşamamıştım bu sorun sonradan ortaya çıktı şu an format USB'si ile bilgisayarı başlattığımda da aynı ekranı alıyorum Windows yükleme kısmına geçemiyorum

Elindekinden farklı bir Windows sürümü indirip yeniden temiz format atmayı dener misin? BIOS da USB 1. sıraya aldın mı?

Evet ilk sıraya aldım önceden hep bununla format atıyordum zaten elimde başka PC olmadığı için yarın kafede farklı bir sürümü yükleyip burada paylaşırım çözebilirsek çok mutlu olurum parça alıp değiştirmekten nevrim döndü hocam.

Elindekinden farklı bir Windows sürümü indirip yeniden temiz format atmayı dener misin? BIOS da USB 1. sıraya aldın mı?

Yok olmadı maalesef SSD çıkarıp USB ile başlatmaya çalışsam dahi aynı ekranı siyah ekranı veriyor

SSD Secure Erase yaptım değişen bir şey yok

Son düzenleme:
Farklı bir SSD veya hard disk var mı peki denemek için? USB'den çalışan Windows ( live USB ) sürümleri var internette onlardan birini USB'ye yazıp deneyebilirsen çok iyi olur. Veya kendin de yapabilirsin videolar var YouTube'da.

İşlemciyi değişince düzeldi. En beklemediğim şekilde RAM'lerin fiyatı işlemciyi geçtiği için ilk başta işlemciyi değiştirmek istedim, düzeldi. Teşekkürler

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…