MSI B365M PRO-VH ile Secure Boot etkinleştirildiğinde siyah ekran sorunu

Utkubarann

Üyecik
Merhabalar,

MSI B365M PRO-VH anakarta sahibim. Daha önce sistemimde Secure Boot aktif olarak çalışıyordu. Ancak yakın zamanda Windows'a temiz format attıktan sonra Faceit'in güvenlik gereksinimlerini karşılamak amacıyla Secure Boot'u tekrar etkinleştirmek istedim.

Sorun şu ki, BIOS'tan Secure Boot'u açtığım anda bilgisayar MSI logosunu gösterdikten sonra siyah ekranda kalıyor ve Windows'a geçmiyor. Secure Boot'u tekrar kapattığımda ise sistem normal şekilde açılıyor.

Sorunu çözmek için şu işlemleri denedim:

• Ekran kartı sürücülerini güncelledim.
  • CMOS sıfırlaması yaptım.
  • BIOS'u en güncel sürüme yükselttim.
  • Disklerimin GPT formatında olduğunu doğruladım.
  • DisplayPort yerine HDMI bağlantısı ile denedim.
  • Farklı BIOS ayarlarını test ettim.
  • Secure Boot anahtarlarını (PK/KEK/db) fabrika ayarlarına sıfırladım.
  • İnternette önerilen birçok çözümü uyguladım.
Buna rağmen sorun devam ediyor. Secure Boot etkinleştirildiğinde sistem MSI logosundan sonra siyah ekranda takılıyor.

Sizce bu soruna neden olabilecek başka bir etken var mı? Özellikle benzer bir durum yaşamış olanların önerilerini duymak isterim.

Sistem bileşenlerim:

• Anakart: MSI B365M PRO-VH
  • İşlemci: Intel Core i5-9400F
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 2060 Ventus OC
Şimdiden teşekkür ederim.

Sadece Secure Boot kısmını enabled yapmak yetmez, boot mode kısmını da standart yapman gerekli, TPM ayarını açman gerekli yani PTT yazan kısmı bulup online ya da enabled yapmalısın, OS type kısmını da bulup Windows UEFI yapmalısın, ayarlar sekme içeriğine göre değişir, enabled ya da online olarak ayarların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…