Tomiyashi

Gelişen
Merhaba,

MSI B450M PRO M.2 MAX anakartımda Windows 11 güncellemesi yaptığım için bazı online tabanlı oyunlar açılırken Secure Boot istiyor fakat BIOS'ta Secure Boot ile alakalı kısma girince (internetten aldığım bilgiler üzerinde buldum) videolardaki gibi bir kısım yok. Ayrıca videolarda UEFI yazıyor fakat bende CSM yazıyor. Onu değiştirmem gerekiyormuş ama değiştirince açılmama ihtimali var mış.

Biraz daha araştırdığımda "msinfo" kısmında BIOS modum UEFI yazıyordu ama BIOS'ta CSM yazıyor. Şimdi ben bunu UEFI'ye alıp Secure Boot açsam bilgisayar bozulur mu?

Anlamıyorum da bu işlerden, iklemde kaldım; yardımcı olursanız sevinirim!

Bir kere BIOS güncellemesi yapacağım diye bir işe kalkıştım, sonu serviste bitti. "Boot cihazı bulunamadı" gibi bir hata almıştım, sonu hiç güzel bitmemişti; ondan da korkum var biraz.

Sorunsuz çözebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

MSI B450M Pro M.2 Max anakartımda Windows 11 güncellemesi yaptığım için bazı online tabanlı oyunlar açılırken Secure Boot istiyor fakat BIOS'ta Secure Boot ile alakalı kısma girince (internetten aldığım bilgiler üzerinde buldum) videolardaki gibi bir kısım yok. Ayrıca videolarda UEFI yazıyor fakat bende CSM yazıyor. Onu değiştirmem gerekiyormuş ama değiştirince açılmama ihtimali var mış.

Biraz daha araştırdığımda "msinfo" kısmında BIOS modum UEFI yazıyordu ama BIOS'ta CSM yazıyor. Şimdi ben bunu UEFI'ye alıp Secure Boot açsam bilgisayar bozulur mu?

Anlamıyorum da bu işlerden, iklemde kaldım; yardımcı olursanız sevinirim!

Bir kere BIOS güncellemesi yapacağım diye bir işe kalkıştım, sonu serviste bitti. "Boot cihazı bulunamadı" gibi bir hata almıştım, sonu hiç güzel bitmemişti; ondan da korkum var biraz.

Sorunsuz çözebilir miyiz?

CSM'i kapatıp Secure Boot'u açman gerekiyor. Sonrasında CSM'i tekrardan açabiliyorsun yani benim anakartta öyle. BIOS'u UEFI moda alınca Secure Boot beliriyor onu enabled yaparsan olur. Bir sorun olmaz.