Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şakir Cingöz

Gelişen
MSI B550M Pro VDH Anakart'tan görüntü alamıyorum.

Sistem şu şekilde:
  • MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
  • AMD Ryzen 5 5600X
  • ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB
  • G.Skill 16 GB Ripjaws V 3600MHz CL18 DDR4.
  • Corsair 800W PSU.
Bu sistemde hem onboard ekran kartıyla hem de harici ekran kartıyla yaptığım denemelerde ekrana görüntü gelmiyor. BIOS güncellendi, RAM'ler tek tek ve çift olarak farklı slotlara takılarak denendi. CPU ve ekran kartı defalarca sökülüp tekrar takıldı, kablolar sökülüp tekrar takıldı ama görüntü alamadım. Yani monitöre görüntü hiç gelmiyor. Anakart üzerindeki LED'lerden BIOS LED'i açık kalıyor ve öylece bekliyor. Güç kaynağı ve ekran kartı başka sistemde denendi çalışıyor. İşlemci ve RAM sıfır. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Çözüm
Farklı bir ekran kartı ile BIOS'a girip CSM'yi açmanız, sonra RX580 ile denemeniz lazım.
@Şakir Cingöz,

O LED BIOS değildir, boot LED'dir, boot LED'in yanması sistemin sorunsuz çalıştığı, işletim sisteminin olmadığı anlamına gelir.

Görüntü alamama sebebi CSM'nin kapalı olması olabilir, RX400 ve RX500 serisinin böyle bir sorunu var.

Çözüm için faklı bir kart ile BIOS'a girip CSM'yi açıp deneyebilirsiniz, ekran kartı üzerinde BIOS anahtarı varsa 2. VBIOS ile de test edebilirsiniz, bazen 2. VBIOS UEFI çalışabiliyor.

Son düzenleme:
Bir kaç kez denedim evet işe yaramadı.

Üzerinde çok küçük yazdığı için okuyamamış olabilirim. Boot olabilir. İşletim sistemi yükleyemedim çünkü görüntü alamıyorum. Farklı bir kart derken onboard ekran kartıyla denedim ama yine görüntü gelmiyor. Ekran kartını başka PC'de açtım, GPU-Z ile baktığımda UEFI kısmında çentik var, işaretli yani. BIOS'tan açmayı denemek isterim ama onboard kartta işe yaramadı.
@Şakir Cingöz,

O LED BIOS değildir, boot LED'dir, boot LED'in yanması sistemin sorunsuz çalıştığı, işletim sisteminin olmadığı anlamına gelir.

Görüntü alamama sebebi CSM'nin kapalı olması olabilir, RX400 ve RX500 serisinin böyle bir sorunu var.

Çözüm için faklı bir kart ile BIOS'a girip CSM'yi açıp deneyebilirsiniz, ekran kartı üzerinde BIOS anahtarı varsa 2. VBIOS ile de test edebilirsiniz, bazen 2. VBIOS UEFI çalışabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sorun tahmin ettiğim gibi CSM ise, en kolay çözüm yolu bu.
CSM açıkmış. Anakarta başka işlemci takıp açtık, onboard görüntü aldık, CSM açık görünüyor. RX580 ekran kartını taktığımda görüntü vermiyor. Ama RX 580 başka sistemde sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör: