Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şakir Cingöz

Gelişen
MSI B550M Pro VDH Anakart'tan görüntü alamıyorum.

Sistem şu şekilde:
  • MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
  • AMD Ryzen 5 5600X
  • ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB
  • G.Skill 16 GB Ripjaws V 3600MHz CL18 DDR4.
  • Corsair 800W PSU.
Bu sistemde hem onboard ekran kartıyla hem de harici ekran kartıyla yaptığım denemelerde ekrana görüntü gelmiyor. BIOS güncellendi, RAM'ler tek tek ve çift olarak farklı slotlara takılarak denendi. CPU ve ekran kartı defalarca sökülüp tekrar takıldı, kablolar sökülüp tekrar takıldı ama görüntü alamadım. Yani monitöre görüntü hiç gelmiyor. Anakart üzerindeki LED'lerden BIOS LED'i açık kalıyor ve öylece bekliyor. Güç kaynağı ve ekran kartı başka sistemde denendi çalışıyor. İşlemci ve RAM sıfır. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Çözüm
Farklı bir ekran kartı ile BIOS'a girip CSM'yi açmanız, sonra RX580 ile denemeniz lazım.
UEFI'yi CSM'ye almışsınızdır, en başta anlattığım olay, UEFI görüntü veren kart, CSM (Legacy) olarak zaten görüntü verir.

Yani CSM açıkken görüntü vermeyen kartın UEFI'ye alınca görüntü vermesi gibi bir şey mümkün değil.

@Şakir Cingöz,

CSM açıkmış. Anakarta başka işlemci takıp açtık, onboard görüntü aldık, CSM açık görünüyor. RX580 ekran kartını taktığımda görüntü vermiyor. Ama RX 580 başka sistemde sorunsuz çalışıyor.
Keşke BIOS flashback deneseydiniz :D

BIOS flashback bu gibi durumlar için var zaten.
https://techolay.net/sosyal/konu/msi-bios-flashback-ile-nas-l-bios-guncellenir.23306/
Böyle durumlarda anakartı kurtarmak ve gerekiirse BIOS güncellemesini yeniden yapmak için ve tabii ki çöken BIOS'u kurtarmak için tasarlandı.

UEFI'yi CSM'ye almışsınızdır, en başta anlattığım olay, UEFI görüntü veren kart, CSM (Legacy) olarak zaten görüntü verir.

Yani CSM açıkken görüntü vermeyen kartın UEFI'ye alınca görüntü vermesi gibi bir şey mümkün değil.

@Şakir Cingöz,
Hayır tam tersi UEFI kısmına aldık. Ben de şaşırdım, okuduğum yorumların tersi çünkü.

https://techolay.net/sosyal/konu/msi-bios-flashback-ile-nas-l-bios-guncellenir.23306/
Böyle durumlarda anakartı kurtarmak ve gerekiirse BIOS güncellemesini yeniden yapmak için ve tabii ki çöken BIOS'u kurtarmak için tasarlandı.

BIOS güncellendi, hatta eski sürümlere dönülüp denendi, en son tekrar güncel sürüm BIOS yüklenip denenmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır tam tersi UEFI kısmına aldık. Ben de şaşırdım, okuduğum yorumların tersi çünkü.

Benim kartımın da UEFI desteği yok, şaka gibi gerçekten. Launch CSM ile kullanmak zorundayım, e bu da Windows 11 24H2'de sorun çıkarıyor. PC uyku modunu kapattığım halde uykuya giriyor ve bir daha uyanmıyor.
Keşke AMD tüm RX 580 kartlar için UEFI VBIOS sunsa da bu sorunları yaşamasak.

BIOS güncellendi, hatta eski sürümlere dönülüp denendi, en son tekrar güncel sürüm BIOS yüklenip denenmişti.

Hayır tam tersi UEFI kısmına aldık. Bende şaşırdım, okuduğum yorumların tersi çünkü.

BIOS flashback BIOS çökmesine karşı BIOS'u sıfırlayarak ve üzerine yeni bir BIOS yazarak onu günceller.
Gigabyte anakartlardada Secure Boot açınca anakart brick oluyor, ekran kartı UEFI olsun veya olmasın fark etmiyor, BIOS flashback bunu çözüyor mesela. Anakartınızın arkasındaki tuş bu işe yarıyor işte.

Bu problemi BIOS flashback destekli bir anakart rahatlıkla çözebilir.

@Şakir Cingöz,

BIOS'a girip görüntüsünü paylaşır mısın?
Birazdan eve geçip atarım. Belki yanlış hatırlıyorumdur, görmüş oluruz.

@Şakir Cingöz,
Özür diliyorum, dediğiniz gibi yapmışız. CSM tarafı seçili.