MSI B550M PRO VDH anakartta kırmızı ışık yanıp sönüyor

KnifeRex

Çalışkan
Merhaba, başlıktaki anakarta Ryzen 5 5600 işlemci ile sistem topladım ancak sistem hiçbir şekilde açılmıyor. Sadece BIOS flash tuşuna bastığımda kırmızı ışık yanıyor sonra da yanıp sönüyor. Anakart kutusunun üstünde Ryzen 3 destekli yazıyor. BIOS güncellemesi ile çözülür mü? Şu anda bilgisayar olmadığı için yapamıyorum.

Anakart R5 5600 destekli hocam. Fakat bu desteğin sağlanabilmesi için BIOS güncellemesi gereklidir. Anakartınızın BIOS Flashback özelliği sayesinde, işlemci olmadan BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. Bu işlem için FAT32 formatında bir USB ve BIOS dosyasına ihtiyacınız olacaktır.

BIOS güncelleme işlemi sırasında kırmızı ışığın yanıp sönmesi, güncelleme sürecinin devam ettiğini gösterir. Bu yüzden ışık tamamen sönene kadar bekleyin.

Bu linkteki en üstteki dosya en son BIOS sürümüdür.
1739470563634.webp

Anakart R5 5600 destekli hocam. Fakat bu desteğin sağlanabilmesi için BIOS güncellemesi gereklidir. Anakartınızın BIOS Flashback özelliği sayesinde, işlemci olmadan BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. Bu işlem için FAT32 formatında bir USB ve BIOS dosyasına ihtiyacınız olacaktır.

BIOS güncelleme işlemi sırasında kırmızı ışığın yanıp sönmesi, güncelleme sürecinin devam ettiğini gösterir. Bu yüzden ışık tamamen sönene kadar bekleyin.

Bu linkteki en üstteki dosya en son BIOS sürümüdür.
Eki Görüntüle 124082
Bu şekilde kalıyor ama ne kadar sürer güncellenmesi? Arkadaşımın bilgisayarından MSI.ROM oluşturdum ama büyük ihtimalle yanlış oldu.

Güncelleme: Kasanın güç girişlerinin olduğu pinleri yanlış kısma taktığım için açılmamış. Şu an bios güncellemesi yapmadan sorunsuz çalıştı.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt