Arkadaşlar linkteki Kingston marka RAM'leri anakarta taktım fakat BIOS ayarlarında EXPO seçeneği yok. A-XMP şeklinde gözüküyor, 6400 MHz hıza da getirebiliyorum fakat EXPO destekli diye almıştım bu RAM'leri. EXPO neden gözükmüyor bilgisi olan var mıdır?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu bellekte EXPO yok, XMP var. İkisi de aşağı yukarı aynı kapıya çıkıyor.
www.kingston.com
Öte yandan 6400 MT/s yüksek bir değer ve bellek o değerde stabil çalışmayabilir.
KF564C32BBK2-32 Kingston Parça Arama - Kingston Technology
KF564C32BBK2-32 için Kingston Parça Arama Sonuçları
Öte yandan 6400 MT/s yüksek bir değer ve bellek o değerde stabil çalışmayabilir.
Bu bellekte EXPO yok, XMP var. İkisi de aşağı yukarı aynı kapıya çıkıyor.
www.kingston.com
KF564C32BBK2-32 Kingston Parça Arama - Kingston Technology
KF564C32BBK2-32 için Kingston Parça Arama Sonuçları
Yine yanlış RAM almışım arkadaş, ben EXPO diye aldıydım
teşekkürler
Linkteki RAM'i anakartın uyumluluk listesinden kontrol ettiğimde Single olarak bir ifade var, buradan Dual kiti desteklemediği anlamını mı çıkarmalıyım? Ona göre bu RAM'i alacağım gibi, EXPO desteği var anladığım kadarıyla
Linkteki RAM'i anakartın uyumluluk listesinden kontrol ettiğimde Single olarak bir ifade var, buradan Dual kiti desteklemediği anlamını mı çıkarmalıyım? Ona göre bu RAM'i alacağım gibi, EXPO desteği var anladığım kadarıyla
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP actiginiz zaman sorunsuz çalışıyorsa başka RAM almanıza gerek yok.
XMP actiginiz zaman sorunsuz çalışıyorsa başka RAM almanıza gerek yok.
Mesajınızı yeni gördüm, linkini attığım RAM'in 6400 MHz olanını aldım fakat BIOS'ta halen EXPO değil de A-XMP olarak gösteriyor, anlamış değilim.
BIOS güncel mi? Bir de bu çok önemli değil. Yüksek frekansta stabil çalıştığı sürece XMP/EXPO aynı kapıya çıkıyor.
Evet, BIOS son sürüm. Stabilitesi iyi fakat tek sıkıntım bilgisayar kapalıyken ilk açılışta siyah ekran kalıyor, düğmesine basıp kapat aç yapınca normal çalışıyor. Ama her açılışta bu siyah ekran yaşanıyor. İkinci açılıştan sonra hiçbir problem olmadan kullanmaya devam ediyorum. Önceki RAM'de de bu problem vardı. BIOS'tan yaptığım bir ayarla mı ilgili bilmiyorum.
BIOS sıfırlayıp sorunun BIOS ayarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz. Ama ben BIOS kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum.
Deneyince sonucu buraya aktaracağım.
BIOS sıfırlayıp sorunun BIOS ayarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz. Ama ben BIOS kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-