Bu anakartın PZ olmayan versiyonu sorunlu sanırım. Bunda da aynı sorunlar devam ediyor mu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Bu anakartın PZ olmayan versiyonu sorunlu sanırım. Bunda da aynı sorunlar devam ediyor mu?
Kartı alıp manuel ayarlayın. Forumdaki DDR5 rehberini takip edin, tüm detaylara değinildi. BIOS güncel kalmalı bu kartlarda ve birtakım ayarlara hakim olmalısınız. O yüzden rehberi özümsemeye çalışın.
Herkese selam,
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM
Kartı alıp manuel ayarlayın. Forumdaki DDR5 rehberini takip edin, tüm detaylara değinildi. BIOS güncel kalmalı bu kartlarda ve birtakım ayarlara hakim olmalısınız. O yüzden rehberi özümsemeye çalışın.
Herkese selam,
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM
Hocam dün baktım meğerse kasam bu tasarımda anakartları destklemiyormuş. Aklımda bunu almak var şu an.
- Makaleler
- 1
Hocam dün baktım meğerse kasam bu tasarımda anakartları destklemiyormuş. Aklımda bunu almak var şu an.
Sorun olmaz, alınabilir. Tek eksisi Aorus Elite ve Pro'ların 6-Layer olması. Bu bütçede 8-Layer olmalıydı. Gigabyte malzemeden kırpmış biraz.
@murater857 Sana tavsiyem MSI yeni çıkarttığı Max serilerine yönelmen ya da ASUS Neo serileri. Şu an için başka bir anakart düşünme derim 20K bütçede. MSI'de problem çıkarsa kartı manuel ayarlarsın rehberden, BIOS güncel kaldığın müddetçe sorun olmaz. Birtakım geçmişteki sıkıntıları giderdiler. Yazılım kanadı ama her daim ASUS'u işaret ediyor şu anda, en stabili o.
@murater857 Dün gaming gecesi Carbon X870E 20K satıldı mesela, onu alabilirdin.
Son düzenleme:
Sorun olmaz, alınabilir. Tek eksisi Aorus Elite ve Pro'ların 6-layer olması. Bu bütçede 8-layer olmalıydı. Gigabyte malzemeden kırpmış biraz.
Eki Görüntüle 268501
@murater857 sana tavsiyem MSI yeni çıkarttığı Max serilerine yönelmen ya da ASUS Neo serileri. Şu an için başka bir anakart düşünme derim 20k bütçede. MSI'de problem çıkarsa kartı manuel ayarlarsın rehberden, BIOS güncel kaldığın müddetçe sorun olmaz. Birtakım geçmişteki sıkıntıları giderdiler. Yazılım kanadı ama her daim ASUS'u işaret ediyor şu anda, en stabili o.
@murater857 dün gaming gecesi Carbon X870e 20k satıldı mesela, onu alabilirdin.
Full beyaz sistem dizeceğim için siyahları eledim yoksa güzel seçenekler var ama işte
- Makaleler
- 1
Full beyaz sistem dizeceğim için siyahları eledim yoksa güzel seçenekler var ama iştehatta mümkünse ASUS ve MSI'dan önerebileceğiniz 20 bandını aşmayacak bir anakart (daha uygunu da olabilir) önerin, vakti gelince Gigabyte, MSI, ASUS arasından seçim yapayım alırken.
Bu diyorum, bence çok düşünmeyin. Aceleniz yoksa bekleyin yine tabii, gece indirimleri ya da İncehesap GG beklenebilir.
Bu diyorum, bence çok düşünmeyin. Aceleniz yoksa bekleyin yine tabii, gece indirimleri ya da İncehesap gg beklenebilir.
Eki Görüntüle 268505
Eki Görüntüle 268507
Acelem yok şu anlık 1-1.5 ay içinde ciddi zam gelmez herhalde. Peki Gigabyte'la ASUS arasında belirgin bir fark var mı? Yani alınca keşke diğerini alsaydım diyebileceğim?
- Makaleler
- 1
Acelem yok şu anlık 1-1.5 ay içinde ciddi zam gelmez herhalde. Peki Gigabyte'la ASUS arasında belirgin bir fark var mı? Yani alınca keşke diğerini alsaydım diyebileceğim?
Gigabyte kırmızı ışık yakma muhabbetleri var şu anda Debug LED, o denk gelmedikçe sorun olmaz gibi ama 6-Layer olması düşündürtüyor. Diğer marka modeller gibi 8 olmalıydı. Aorus Master'da 8 kullanmışlar.
Gigabyte kırmızı ışık yakma muhabbetleri var şu anda Debug LED, o denk gelmedikçe sorun olmaz gibi ama 6-layer olması düşündürtüyor. Diğer marka modeller gibi 8 olmalıydı. Aorus Master'da 8 kullanmışlar.
Aorus'ta bakır katman kullanarak o farkı kapatmaya çalışmışlar Gemini öyle dedi
Yeni konular
-
-
-
i7-12700H & RTX 3060 sistemde CPU ve GPU kullanımı %50'yi geçmiyor
- Connor Kenway
-
-
-
-
-