Bu anakartın PZ olmayan versiyonu sorunlu sanırım. Bunda da aynı sorunlar devam ediyor mu?

Kartı alıp manuel ayarlayın. Forumdaki DDR5 rehberini takip edin, tüm detaylara değinildi. BIOS güncel kalmalı bu kartlarda ve birtakım ayarlara hakim olmalısınız. O yüzden rehberi özümsemeye çalışın.

Kartı alıp manuel ayarlayın. Forumdaki DDR5 rehberini takip edin, tüm detaylara değinildi. BIOS güncel kalmalı bu kartlarda ve birtakım ayarlara hakim olmalısınız. O yüzden rehberi özümsemeye çalışın.

Hocam dün baktım meğerse kasam bu tasarımda anakartları destklemiyormuş. Aklımda bunu almak var şu an.

Hocam dün baktım meğerse kasam bu tasarımda anakartları destklemiyormuş. Aklımda bunu almak var şu an.

Sorun olmaz, alınabilir. Tek eksisi Aorus Elite ve Pro'ların 6-Layer olması. Bu bütçede 8-Layer olmalıydı. Gigabyte malzemeden kırpmış biraz.

1784979520166.webp

@murater857 Sana tavsiyem MSI yeni çıkarttığı Max serilerine yönelmen ya da ASUS Neo serileri. Şu an için başka bir anakart düşünme derim 20K bütçede. MSI'de problem çıkarsa kartı manuel ayarlarsın rehberden, BIOS güncel kaldığın müddetçe sorun olmaz. Birtakım geçmişteki sıkıntıları giderdiler. Yazılım kanadı ama her daim ASUS'u işaret ediyor şu anda, en stabili o.

@murater857 Dün gaming gecesi Carbon X870E 20K satıldı mesela, onu alabilirdin.

Son düzenleme:
Sorun olmaz, alınabilir. Tek eksisi Aorus Elite ve Pro'ların 6-layer olması. Bu bütçede 8-layer olmalıydı. Gigabyte malzemeden kırpmış biraz.

Eki Görüntüle 268501

@murater857 sana tavsiyem MSI yeni çıkarttığı Max serilerine yönelmen ya da ASUS Neo serileri. Şu an için başka bir anakart düşünme derim 20k bütçede. MSI'de problem çıkarsa kartı manuel ayarlarsın rehberden, BIOS güncel kaldığın müddetçe sorun olmaz. Birtakım geçmişteki sıkıntıları giderdiler. Yazılım kanadı ama her daim ASUS'u işaret ediyor şu anda, en stabili o.

@murater857 dün gaming gecesi Carbon X870e 20k satıldı mesela, onu alabilirdin.

Full beyaz sistem dizeceğim için siyahları eledim yoksa güzel seçenekler var ama işte :( hatta mümkünse ASUS ve MSI'dan önerebileceğiniz 20 bandını aşmayacak bir anakart (daha uygunu da olabilir) önerin, vakti gelince Gigabyte, MSI, ASUS arasından seçim yapayım alırken.

Full beyaz sistem dizeceğim için siyahları eledim yoksa güzel seçenekler var ama işte :( hatta mümkünse ASUS ve MSI'dan önerebileceğiniz 20 bandını aşmayacak bir anakart (daha uygunu da olabilir) önerin, vakti gelince Gigabyte, MSI, ASUS arasından seçim yapayım alırken.

Bu diyorum, bence çok düşünmeyin. Aceleniz yoksa bekleyin yine tabii, gece indirimleri ya da İncehesap GG beklenebilir.

1784980863229.webp

1784980937631.webp

Acelem yok şu anlık 1-1.5 ay içinde ciddi zam gelmez herhalde. Peki Gigabyte'la ASUS arasında belirgin bir fark var mı? Yani alınca keşke diğerini alsaydım diyebileceğim?

Acelem yok şu anlık 1-1.5 ay içinde ciddi zam gelmez herhalde. Peki Gigabyte'la ASUS arasında belirgin bir fark var mı? Yani alınca keşke diğerini alsaydım diyebileceğim?

Gigabyte kırmızı ışık yakma muhabbetleri var şu anda Debug LED, o denk gelmedikçe sorun olmaz gibi ama 6-Layer olması düşündürtüyor. Diğer marka modeller gibi 8 olmalıydı. Aorus Master'da 8 kullanmışlar.

Gigabyte kırmızı ışık yakma muhabbetleri var şu anda Debug LED, o denk gelmedikçe sorun olmaz gibi ama 6-layer olması düşündürtüyor. Diğer marka modeller gibi 8 olmalıydı. Aorus Master'da 8 kullanmışlar.

Aorus'ta bakır katman kullanarak o farkı kapatmaya çalışmışlar Gemini öyle dedi :D ama bu Debug LED mevzusu kafamı karıştırdı. Gigabyte çoğu özelliğiyle öne çıkıyor o yüzden Gigabyte'ta gözüm kaldı biraz.