MSI B650M Project Zero alınır mı?

Moderasyon Ekibi

Resmî Hesap
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım için bembeyaz bir sistem toplayacağız. Kasa olarak MSI MAG PANO M100R PZ'yi çok sevdi. İşlemcisi R5 7500F ya da R5 9600X olacak. MSI anakartların sorun yaşatabileceğini duydum ama kablo yerleri arka tarafta ve beyaz bir anakart olduğu için MSI B650M PZ dikkatimizi çekti. Sizce bu anakart alınır mı?

Alınmaz ise ASUS B850M-K tercih edeceğiz. 50-55 bin lira civarında bir sistem olacak, F/P bir sistem değil, beyaz odaklı bir sistem olacak.

Forum içerisinde görmüş olmanız gerekli, giriş seviyesi MSI anakartlar çok tercih edilmiyor. Özellikle CL36 değerine sahip mikron çipli RAM'lerle stabil çalışmıyorlar. BIOS yazılımı ASUS gibi stabil değil. BIOS güncellerken brick olan MSI B650 serileri mevcut, sistemi hiç açamayanlar var, sürekli mavi ekran alanlar var. Bir süre MSI orta seviye anakartlardan uzak durmak gerekli. Almak zorunda kalırsanız, RAM'leri mutlaka CL30 değerinde almaya çalışın, CL30 RAM'lere rağmen anakart sıkıntı çıkarırsa düşünmeden direkt iade edin uğraşmaya değmez.

Gigabyte mükemmel. AM5 soketi ilk çıktığında ASUS anakartta 2-3 işlemci yanmıştı. Sadece oyun oynadığım için ve ekstra para harcamamak adına B650M DS3H anakart almıştım. Maşallah taş ötesi bir kart. Bir kez bile sorun yaşamadım anakart kaynaklı. 2 adet M.2 slotunda kendinden soğutma olması da büyük artı mesela. MSI çok boş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…