Skilnabaterije
Becerikli
MSI B650M Project Zero anakartımın üzerindeki pin yamulması ya da gözle görülemeyecek olası bir kırık için konu açmıştım. Amazon bugün iademi onaylamadı (16’sında teslim alındı, 24’üne kadar depoda bekledi) benden kaynaklı olmamasına rağmen. Pinlerin yamuk geldiğine artık eminim. A to Z yapıp Amazon’un incelemesi reddedilirse banka chargeback’i ile uğraşmak 2 ay kadar zamanımı alacağını bildiğim için İstanbul’da 2000-2500 lira gibi bir fiyat veren, daha önce AM5 soketlere de tamirinin videosunu izlediğim yere götüreceğim. Bir şikayetim yok, ben de depo çalışanı olsam yamuk bir pinli anakart iadeye geldiğinde kullanıcı hatası derdim. Sistemi kurmam gerektiği ve işlerimi oradan yapmam gerektiği için 3 gün içerisinde Amazon’dan adınıza adresinize teslim için onaylanacağını, daha sonra ortalama 1-2 gün içerisinde geleceğini söyledikleri bir konuşma yaptım. Sadece alacağınız ürün ne olursa olsun, özellikle üstünde bir zarar geldiği zaman, servise vb. yerlere götürmeden evde kendinizin yapamayacağı bir şeyse kesinlikle video alın. Hiç aklıma gelmedi ki, anakartın jelatini yoktu (kutusunun). Sadece Amazon kargo paketi güvenle geldi. Ülkemizde hukuki her sürecin boşa zaman kaybı olduğunu, en sonunda tüketicinin lehine bir sonuç görmediğim için tamire başvurdum. Soracağım soru ise anakart tamirinde bir pin yamuğu varsa düzeltilip çalışabileceğini biliyorum. Bir kopuk varsa peki? Bana iki türlü de fiyatın aynı olacağını, yüksek ihtimalle yamulma varsa gözle görülmese de pin kopması olabileceğini söyledi. Fiyatı da kötü gelmedi. Ne düşünüyorsunuz?
(İkinci fotoğrafta daha net gördüm ki bir pin bayağı yukarı kalkıp diğer pinin üstüne binmiş. Muhtemelen o pini yerine oturtunca bir problem kalmaz gibi. Fotoğrafları aşağıya koyuyorum.)
Edit: Yeni bir yer ile konuştum, portföyünü çok beğendim. Direkt bozuk bir işlemci soketini tamamen değiştirebilecek makine ve el yeteneği olan birisi. Çok fazla tutmaz, 3 pin kırığına kadar yardımcı oluyorum dedi.
(İkinci fotoğrafta daha net gördüm ki bir pin bayağı yukarı kalkıp diğer pinin üstüne binmiş. Muhtemelen o pini yerine oturtunca bir problem kalmaz gibi. Fotoğrafları aşağıya koyuyorum.)
Edit: Yeni bir yer ile konuştum, portföyünü çok beğendim. Direkt bozuk bir işlemci soketini tamamen değiştirebilecek makine ve el yeteneği olan birisi. Çok fazla tutmaz, 3 pin kırığına kadar yardımcı oluyorum dedi.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: