Skilnabaterije

Becerikli
MSI B650M Project Zero anakartımın üzerindeki pin yamulması ya da gözle görülemeyecek olası bir kırık için konu açmıştım. Amazon bugün iademi onaylamadı (16’sında teslim alındı, 24’üne kadar depoda bekledi) benden kaynaklı olmamasına rağmen. Pinlerin yamuk geldiğine artık eminim. A to Z yapıp Amazon’un incelemesi reddedilirse banka chargeback’i ile uğraşmak 2 ay kadar zamanımı alacağını bildiğim için İstanbul’da 2000-2500 lira gibi bir fiyat veren, daha önce AM5 soketlere de tamirinin videosunu izlediğim yere götüreceğim. Bir şikayetim yok, ben de depo çalışanı olsam yamuk bir pinli anakart iadeye geldiğinde kullanıcı hatası derdim. Sistemi kurmam gerektiği ve işlerimi oradan yapmam gerektiği için 3 gün içerisinde Amazon’dan adınıza adresinize teslim için onaylanacağını, daha sonra ortalama 1-2 gün içerisinde geleceğini söyledikleri bir konuşma yaptım. Sadece alacağınız ürün ne olursa olsun, özellikle üstünde bir zarar geldiği zaman, servise vb. yerlere götürmeden evde kendinizin yapamayacağı bir şeyse kesinlikle video alın. Hiç aklıma gelmedi ki, anakartın jelatini yoktu (kutusunun). Sadece Amazon kargo paketi güvenle geldi. Ülkemizde hukuki her sürecin boşa zaman kaybı olduğunu, en sonunda tüketicinin lehine bir sonuç görmediğim için tamire başvurdum. Soracağım soru ise anakart tamirinde bir pin yamuğu varsa düzeltilip çalışabileceğini biliyorum. Bir kopuk varsa peki? Bana iki türlü de fiyatın aynı olacağını, yüksek ihtimalle yamulma varsa gözle görülmese de pin kopması olabileceğini söyledi. Fiyatı da kötü gelmedi. Ne düşünüyorsunuz?

(İkinci fotoğrafta daha net gördüm ki bir pin bayağı yukarı kalkıp diğer pinin üstüne binmiş. Muhtemelen o pini yerine oturtunca bir problem kalmaz gibi. Fotoğrafları aşağıya koyuyorum.)

Edit: Yeni bir yer ile konuştum, portföyünü çok beğendim. Direkt bozuk bir işlemci soketini tamamen değiştirebilecek makine ve el yeteneği olan birisi. Çok fazla tutmaz, 3 pin kırığına kadar yardımcı oluyorum dedi.

Dosya Ekleri

• IMG_2423.webp
    IMG_2423.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 56
  • 1764070235112.webp
    1764070235112.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 59
  • 1764070248932.webp
    1764070248932.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 53
  • 1764070266292.webp
    1764070266292.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 45
  • 1764070300719.webp
    1764070300719.webp
    404,8 KB · Görüntüleme: 37
  • 1764070395705.webp
    1764070395705.webp
    464,1 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın jelatini veya güvenlik bandı olmaması size iade bir ürünün gönderilmiş olması anlamına gelmiyor mu?

MSI B650M Project Zero anakartımın üzerindeki pin yamulması ya da gözle görülemeyecek olası bir kırık için konu açmıştım. Amazon bugün iademi onaylamadı (16'sında teslim alındı, 24'üne kadar depoda bekledi) benden kaynaklı olmamasına rağmen. Pinlerin yamuk geldiğine artık eminim. A to Z yapıp Amazon'un incelemesi reddedilirse banka Chargeback'i ile uğraşmak 2 ay kadar zamanımı alacağını bildiğim için İstanbul'da 2000-2500 lira gibi bir fiyat veren, daha önce AM5 soketlere de tamirinin videosunu izlediğim yere götüreceğim. Bir şikayetim yok, ben de depo çalışanı olsam yamuk bir pinli anakart iadeye geldiğinde kullanıcı hatası derdim. Sistemi kurmam gerektiği ve işlerimi oradan yapmam gerektiği için 3 gün içerisinde Amazon'dan adınıza adresinize teslim için onaylanacağını, daha sonra ortalama 1-2 gün içerisinde geleceğini söyledikleri bir konuşma yaptım. Sadece alacağınız ürün ne olursa olsun, özellikle üstünde bir zarar geldiği zaman, servise vb. yerlere götürmeden evde kendinizin yapamayacağı bir şeyse kesinlikle video alın. Hiç aklıma gelmedi ki, anakartın jelatini yoktu (kutusunun). Sadece Amazon kargo paketi güvenle geldi. Ülkemizde hukuki her sürecin boşa zaman kaybı olduğunu, en sonunda tüketicinin lehine bir sonuç görmediğim için tamire başvurdum. Soracağım soru ise anakart tamirinde bir pin yamuğu varsa düzeltilip çalışabileceğini biliyorum. Bir kopuk varsa peki? Bana iki türlü de fiyatın aynı olacağını, yüksek ihtimalle yamulma varsa gözle görülmese de pin kopması olabileceğini söyledi. Fiyatı da kötü gelmedi. Ne düşünüyorsunuz?

(İkinci fotoğrafta daha net gördüm ki bir pin bayağı yukarı kalkıp diğer pinin üstüne binmiş. Muhtemelen o PIN'i yerine oturtunca bir problem kalmaz gibi. Fotoğrafları aşağıya koyuyorum.)

Edit: Yeni bir yer ile konuştum, portföyünü çok beğendim. Direkt bozuk bir işlemci soketini tamamen değiştirebilecek makine ve el yeteneği olan birisi. Çok fazla tutmaz, 3 pin kırığına kadar yardımcı oluyorum dedi.

Hocam daha önceden de benim başıma gelmişti ve bir turlu yapabilecek birini bulamamistim siz neresi ile anlaştıniz?

MSI B650M Project Zero anakartımın üzerindeki pin yamulması ya da gözle görülemeyecek olası bir kırık için konu açmıştım. Amazon bugün iademi onaylamadı (16’sında teslim alındı, 24’üne kadar depoda bekledi) benden kaynaklı olmamasına rağmen. Pinlerin yamuk geldiğine artık eminim. A to Z yapıp Amazon’un incelemesi reddedilirse banka chargeback’i ile uğraşmak 2 ay kadar zamanımı alacağını bildiğim için İstanbul’da 2000-2500 lira gibi bir fiyat veren, daha önce AM5 soketlere de tamirinin videosunu izlediğim yere götüreceğim. Bir şikayetim yok, ben de depo çalışanı olsam yamuk bir pinli anakart iadeye geldiğinde kullanıcı hatası derdim. Sistemi kurmam gerektiği ve işlerimi oradan yapmam gerektiği için 3 gün içerisinde Amazon’dan adınıza adresinize teslim için onaylanacağını, daha sonra ortalama 1-2 gün içerisinde geleceğini söyledikleri bir konuşma yaptım. Sadece alacağınız ürün ne olursa olsun, özellikle üstünde bir zarar geldiği zaman, servise vb. yerlere götürmeden evde kendinizin yapamayacağı bir şeyse kesinlikle video alın. Hiç aklıma gelmedi ki, anakartın jelatini yoktu (kutusunun). Sadece Amazon kargo paketi güvenle geldi. Ülkemizde hukuki her sürecin boşa zaman kaybı olduğunu, en sonunda tüketicinin lehine bir sonuç görmediğim için tamire başvurdum. Soracağım soru ise anakart tamirinde bir pin yamuğu varsa düzeltilip çalışabileceğini biliyorum. Bir kopuk varsa peki? Bana iki türlü de fiyatın aynı olacağını, yüksek ihtimalle yamulma varsa gözle görülmese de pin kopması olabileceğini söyledi. Fiyatı da kötü gelmedi. Ne düşünüyorsunuz?

(İkinci fotoğrafta daha net gördüm ki bir pin bayağı yukarı kalkıp diğer pinin üstüne binmiş. Muhtemelen o pini yerine oturtunca bir problem kalmaz gibi. Fotoğrafları aşağıya koyuyorum.)

Anakart jelatinle gelmez @Skilnabaterije, sadece olursa da bant olur keser açarsınız bazen bant da olmaz, aynısı bir arkadaşın başına geldi, ama o montaj sırasında eğdi 18-20 pin kadar. Msi servis point var adresini bulun internetten gidin veya kargolayın orda yaparlar, gerekli bütün cihazlar ve uzmanları var, Özel yerde yaptırırsanız ve fark edilirse garantiden çıkıyor ama Msi serviste garanti devam ediyor 1500 tl di en son yaptırdığında arkadaş hemde emin ellerde garantili bir işlem cpu soketi değişecek sonuçta zaten sadece soket 500 e yakın internette, yaptıktan sonra her parçanın bağlantısını test edip yolluyolar, 3 pin düzelebilirse zaten onlar müşteri memnuniyeti için ücretsiz yapıp gönderirler yoksa soketi yenilerler. Numaraları : 212 288 4230 arayıp bilgi alırsınız. Ayrıca burda bir pin kopuk tamamen soket değişir bence.

Son düzenleme:
Anakartın jelatini veya güvenlik bandı olmaması size iade bir ürünün gönderilmiş olması anlamına gelmiyor mu?
Demek ki değilmiş. Bende öyle sanıyordum. @cr0xip jelatinle gelmediğini söylemiş.
Hocam daha önceden de benim başıma gelmişti ve bir turlu yapabilecek birini bulamamistim siz neresi ile anlaştıniz?
BGA Servis ile anlaştım. YouTube kanalı üzerinden gördüm, iletişime geçtim. Güvenilir bir yer servispoint ile anlaşamazsam oraya götürürüm. Garanti dışı kalmasını istemem çünkü.
Anakart jelatinle gelmez @Skilnabaterije, sadece olursa da bant olur keser açarsınız bazen bant da olmaz, aynısı bir arkadaşın başına geldi, ama o montaj sırasında eğdi 18-20 pin kadar. Msi servis point var adresini bulun internetten gidin veya kargolayın orda yaparlar, gerekli bütün cihazlar ve uzmanları var, Özel yerde yaptırırsanız ve fark edilirse garantiden çıkıyor ama Msi serviste garanti devam ediyor 1500 tl di en son yaptırdığında arkadaş hemde emin ellerde garantili bir işlem cpu soketi değişecek sonuçta, yaptıktan sonra her parçanın bağlantısını test edip yolluyolar, 3 pin düzelebilirse zaten onlar müşteri memnuniyeti için ücretsiz yapıp gönderirler yoksa soketi yenilerler. Numaraları : 212 288 4230 arayıp bilgi alırsınız. Ayrıca burda bir pin kopuk tamamen soket değişir bence.
Arıyorum hocam fiyat bilgisi alacağım. Fiyatı aslında aşırı önemli değil, yeni bir anakart fiyatı kadar olmadığı sürece problem değil. Servis point'i aradım ürün eğer sizden kaynaklıysa fiyat çıkabilir dediler. Fiyatı sadece kontrolden sonra verebildiklerini söylediler. Mecidiyeköy şişlideki işletmelerine bu hafta götüreceğim.

Konuyu açmamdaki asıl sebep daha önce anakartta bu problemi yaşayan bir sürü kişi olduğunu ama sorunlarını ya çözemediklerini ya da muhattap bulamadıklarını gördüğüm için.

@cr0xip Hocam ekstra olarak daha önce servispointin forum ve diğer mecra yorumlarını okuduğumda çok fazla şikayet yarım yamalak iş gördüm siz ne düşünüyorsunuz?

Demek ki değilmiş. Bende öyle sanıyordum. @cr0xip jelatinle gelmediğini söylemiş.

BGA Servis ile anlaştım. YouTube kanalı üzerinden gördüm, iletişime geçtim. Güvenilir bir yer servispoint ile anlaşamazsam oraya götürürüm. Garanti dışı kalmasını istemem çünkü.

Arıyorum hocam fiyat bilgisi alacağım. Fiyatı aslında aşırı önemli değil, yeni bir anakart fiyatı kadar olmadığı sürece problem değil. Servis point'i aradım ürün eğer sizden kaynaklıysa fiyat çıkabilir dediler. Fiyatı sadece kontrolden sonra verebildiklerini söylediler. Mecidiyeköy şişlideki işletmelerine bu hafta götüreceğim.

Konuyu açmamdaki asıl sebep daha önce anakartta bu problemi yaşayan bir sürü kişi olduğunu ama sorunlarını ya çözemediklerini ya da muhattap bulamadıklarını gördüğüm için.
Evet en garantisi Servis point benim arkadaş memnun kaldı hemde daha uyguna garantili çünkü, ram ssd ekran kartı vs hepsini test edip yollamaları da daha iyi bir sorun olduğunda belge oluyor eliniz de bunlar çalışmış diye siz de. Garantili ürün olduğundan hem de daha uyguna yapıyolar yani kendi ürünleri sonuçta. Gidebiliyorsanız iyi avrupa yakasında yerleri size yakınsa daha uygun olur hızlı işinize yarar kargo süresi kaybetmeden. Bga serviste iyi ama garanti dışı işte başka yerde yapıldığı anlaşıldığında veya diğer garanti işlemlerinde sıkıntı çıkabilir hayırlısı olsun.

@Skilnabaterije Dediğim gibi 5-6 gün içinde sıkıntsız yapıldı sorun yaşanmayan yer yok bu hiç değilse msi yetkili servisi resmi bir kurum size belgeli kanıtlı işlem sunuyolar ve anakart garantisi devam ediyor işte sorarsınız bunları zaten.

Evet en garantisi Servis point benim arkadaş memnun kaldı hemde daha uyguna garantili çünkü, ram ssd ekran kartı vs hepsini test edip yollamaları da daha iyi bir sorun olduğunda belge oluyor eliniz de bunlar çalışmış diye siz de. Garantili ürün olduğundan hem de daha uyguna yapıyolar yani kendi ürünleri sonuçta. Gidebiliyorsanız iyi avrupa yakasında yerleri size yakınsa daha uygun olur hızlı işinize yarar kargo süresi kaybetmeden. Bga serviste iyi ama garanti dışı işte başka yerde yapıldığı anlaşıldığında veya diğer garanti işlemlerinde sıkıntı çıkabilir hayırlısı olsun.

@Skilnabaterije Dediğim gibi 5-6 gün içinde sıkıntsız yapıldı sorun yaşanmayan yer yok bu hiç değilse msi yetkili servisi resmi bir kurum size belgeli kanıtlı işlem sunuyolar ve anakart garantisi devam ediyor işte.
Teşekkür ederim hocam bana yakın ondan dolayı kendim götürürüm kendim teslim alırım. Bazı durumlarda garanti dışı bırakma yetkileride var mış, umarım ben yaşamam.

Teşekkür ederim hocam bana yakın ondan dolayı kendim götürürüm kendim teslim alırım. Bazı durumlarda garanti dışı bırakma yetkileride var mış, umarım ben yaşamam.
Başka müdehale yoksa ve ilk tamirse sıkıntı çıkmaz zaten ve bir aksam düzgün çalışmazsa yeniden yapmak zorundalar , zaten verirken teslim alırken belgeli işlem oluyor o bazı durumlar başkalarının müdehalesinden sorun olabilir diye demişlerdir sanırım.

Edit: Ben Vatandan almıştım bide anakartı kayseriden geldi taa, Jelatini bırak bant bile yokmuş baktım ama hiç bi sıkıntı olmadı pinlerde vs şansa. @Skilnabaterije

Son düzenleme:
Başka müdehale yoksa ve ilk tamirse sıkıntı çıkmaz zaten ve bir aksam düzgün çalışmazsa yeniden yapmak zorundalar , zaten verirken teslim alırken belgeli işlem oluyor o bazı durumlar başkalarının müdehalesinden sorun olabilir diye demişlerdir sanırım.

Edit: Ben Vatandan almıştım bide anakartı kayseriden geldi taa, Jelatini bırak bant bile yokmuş baktım ama hiç bi sıkıntı olmadı pinlerde vs şansa. @Skilnabaterije
Hocam hep söylenir, teknoloji tamamen şans işidir. Sıfırdan sistem topladım anakartından ekran kartına sıvı soğutmasına kadar bir problem çıkmadı. Bunda patladık yapacak bir şey yok. En azından bir çözüm bulabildiğim için, çok rahatladım. Normalde kara kara düşünüyordum. Bilgisayarcılara, elini verip kolunu kaptırıyorsun. Anakartın işlemci soketinin üstünde kolbastı oynarlardı.

Hocam hep söylenir, teknoloji tamamen şans işidir. Sıfırdan sistem topladım anakartından ekran kartına sıvı soğutmasına kadar bir problem çıkmadı. Bunda patladık yapacak bir şey yok. En azından bir çözüm bulabildiğim için, çok rahatladım. Normalde kara kara düşünüyordum. Bilgisayarcılara, elini verip kolunu kaptırıyorsun. Anakartın işlemci soketinin üstünde kolbastı oynarlardı.
Aynen soket değişimi olmasaydı yada bilmeden gidip yeni Anakart alsaydın işin için aceleyle çöp oldu sanıp, o yüzden bilgi paylaştıkça güzeldir gidip sıfır Anakart alan gördüm öyle 1-2 kere :confused: