MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi anakartta sistem açılırken birkaç saniye DRAM LED'i yanıyor

Sistemi yeni topladım. MSI B850 GAMING Plus Wi-Fi anakart ve 2 adet 16 GB XPG 6000MHz CL30 RAM takılı. İlk açılışta CPU kırmızı ve DRAM sarı yanıyordu, Flashback ile BIOS güncelleyince düzeldi. BIOS'tan sadece Memory Context Restore, EXPO açıp iGPU kapattım. Şu an sisteme Windows 11 kuruyorum ama sistem her kapanıp açıldığında klavye ve fareye ışık gelene kadar DRAM birkaç saniye turuncu yanıyor, sonra düzelip normal açılıyor sistem. Bu bir problem midir? RAM Training yaptığı için oluyor olabilir mi? @Ayhan Dönmez

Ateş hocam aynı anakartimiz MCR açık PDM disabled gear down enabled öncelikle global c-state auto olsun, son yazdığım konudaki benim ayarları yapın, @Ayhan Dönmez hoca yardimci olacaktır.
Hocam kendi ismim Ateş değil, bir dizi karakteri. Tamamdır sürücüleri vs. güncelliyorum; dediğinizi yapacağım birkaç dakikaya.

RAM Training ile alakalı. MCR ayarını Enabled yaparsan eğitimi hafızada tutar. Daha hızlı açıp kapar. Bu bir problem değil. OC profillerde MCR ve PDM ayarları Disabled öneriliyor. %100 stabil olduğundan eminsen MCR Enabled çekiliyor sonrasında.

@Ateş Hekimoğlu Auto zaten Enabled geliyor MSI'de.

Hocam çipseti kurdum, GPU driver bayağı eskiymiş şu an o güncelleniyor. 1-2 kere ufak takılma oldu Windows arayüzünde. Yine aynı şey başıma gelecek diye korkmaya başladım. Normal midir?

Hocam çipseti kurdum, GPU driver bayağı eskiymiş şu an o güncelleniyor. 1-2 kere ufak takılma oldu Windows arayüzünde. Yine aynı şey başıma gelecek diye korkmaya başladım. Normal midir?

Takılma bizim kaderimiz, onunla yaşamayı öğrenmen gerekiyor oyunlarda genel anlamda sorun yoksa problem olmaz. @SunseTTime ile aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu sorun ansızın tekrardan geri gelebiliyor, dikkatli olmak lazım.

@Ateş Hekimoğlu driver kurduktan sonra Hynix zamanlamalarını gir 6000 CL30 için, test et. Stabilse oyunlara o şekilde bak. Ayarları zaten biliyorsun. @cr0xip de öyle ayarladı, seninle paylaşır.

Hocam Ram Test, No errors olarak bitti. Voltaj harammış CPU ve RAM kitleri baba çıktı Benim takılma geç açılma gibi bir problem yok. Benim profilden girip rahatça görebilir bütün sohbeti @Ateş Hekimoğlu
R7 9800X3D & RTX 5080 sistemde CS2'de donma ve düşük FPS sorunu bu konu.

Takılmalar epey arttı sürekli imleç takılıyor ve bilgisayar tekliyordu. NVIDIA Driver güncelleme bitince düzeldi gibi. Şu an Nebi Akgün'ün AMD BIOS ayarlarını yapıp en son oyun testine geçeceğim; hadi hayırlısı.

Sen bizim yazıştığımız konuda ki benim ayarları yap sırayla @Ateş Hekimoğlu hocam. Son driverda ki siyah ekran sorununu bile yaşamadım şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…