Sistemi yeni topladım. MSI B850 GAMING Plus Wi-Fi anakart ve 2 adet 16 GB XPG 6000MHz CL30 RAM takılı. İlk açılışta CPU kırmızı ve DRAM sarı yanıyordu, Flashback ile BIOS güncelleyince düzeldi. BIOS'tan sadece Memory Context Restore, EXPO açıp iGPU kapattım. Şu an sisteme Windows 11 kuruyorum ama sistem her kapanıp açıldığında klavye ve fareye ışık gelene kadar DRAM birkaç saniye turuncu yanıyor, sonra düzelip normal açılıyor sistem. Bu bir problem midir? RAM Training yaptığı için oluyor olabilir mi? @Ayhan Dönmez

Hocam Windows'taki teklemeler çözüldü gibi. Şu an Default BIOS'da MCR, EXPO açık ve iGPU kapalı şekilde RDR 2 indirip bir oyun testi yapacağım. Zaten aldığım hazır sistemi iade edip bu sistemi toplama maceram o oyundaki donmalara dayanıyordu. Duruma göre yazacağım. @Ayhan Dönmez
O konuda ki ilk yorumumda ki ayarları yapın sadece C-state Auto olsun Power down mode: disabled olsun anakartımız aynı. Eğer RAM tuning isterseniz sonlarda yapılan değişiklikler mevcut.

Hocam Windows'taki teklemeler çözüldü gibi. Şu an Default BIOS'da MCR, EXPO açık ve iGPU kapalı şekilde RDR 2 indirip bir oyun testi yapacağım. Zaten aldığım hazır sistemi iade edip bu sistemi toplama maceram o oyundaki donmalara dayanıyordu. Duruma göre yazacağım. @Ayhan Dönmez
Stutter geçmişin olduğu için Animasyon Efektleri ayarını kapatmanı öneririm. Klasörler, sekmeler daha düzgün kapanıyor, kasma var gibi hissetmiyorsun.

Stutter geçmişin olduğu için Animasyon Efektleri ayarını kapatmanı öneririm. Klasörler, sekmeler daha düzgün kapanıyor, kasma var gibi hissetmiyorsun.
Hocam şu an Windows ayarlarına pek dokunamıyorum; Trendyol'dan lisans aldım ama hemen yollamadılar; yarın yollarlar herhalde. Şu an RDR 2 indirmesini başlattım; tek umudum eski sistemdeki gibi donmaması. Bu sistemi toplarken epey emek verdim. Ayrıca 1 aydır da öbür sistemin iadesini bekliyordum.

@Ateş Hekimoğlu, optimizasyonu daha iyi bir oyun seçseydin keşke. RDR2 ile ilgili sürekli FPS drop, stutter konuları açılıyor. Gözün kusursuzluğu görüp mutlu olaydı. Şimdi bir iki drop olsa keyfin kaçacak. :D
Hocam eski sistem her oyunda drop yiyordu zaten ve en şiddetlisi RDR 2 ve PUBG idi. Ondan dolayı sistemden emin olmak için ilk RDR 2 çalıştıracağım. Bu ilk kurulumdan sonra sürekli teklemesine de anlam veremedim ama şu an akıcı çalışıyor gibi Windows.

Hocam eski sistem her oyunda drop yiyordu zaten ve en şiddetlisi RDR 2 ve PUBG idi. Ondan dolayı sistemden emin olmak için ilk RDR 2 çalıştıracağım. Bu ilk kurulumdan sonra sürekli teklemesine de anlam veremedim ama şu an akıcı çalışıyor gibi Windows.
Windows tarafı da eskisi gibi çok stabil değil ki. Oyunlarda sıkıntı yoksa takılma hiç.

Son düzenleme: