• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi anakartta USB bellek gözüküyor fakat içindeki BIOS dosyası gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

byburt69

Gelişen
Merhabalar,

Sistem:
  • MSI B850 GAMİNG PLUS Wi-Fi
  • 9800X3D
  • 7900 XTX
BIOS'u USB ile formatlayıp MSI'ın kendi sitesi üzerinden dosyayı atmama rağmen USB flash görünüyor ama içindeki dosya görünmüyor. Bir türlü BIOS güncelleyemiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Bu sürüm değil mi? @byburt69

Fat32 formatla USB belleği önce, sonra içine bu .cap uzantılı BIOS dosyası atacaksın, öncelikle klasöre çıkart, sonrasında bellek içine at. Bir de default ayarlara al BIOS'u, sonrasında güncelle.

Eğer hala görmezse BIOS Flashback yöntemi ile güncellersin. İkisi aynı işlem.

7E56V1A85
Bu versionu indiriyorum.

Yalnız dosya Windows 11 oldugu için ayıklıyorum, flasha kopyalıyorum. MSI.ROM yazarak aynı videonuzdaki gibi. Sorun ne hala anlamadım.

Flashback yapmayacaksanız dosya adını değiştirmeyeceksiniz.

O zaman ben direkt son version indirip flashback vs yapmadan flash bellek içine atıp indirilen dosyayı isim vs değişmeden denemem mi gerekiyor? YouTube'deki videonuzda ne söylemişseniz birebir aynısını yaptım Recep bey ama sonuç yok. Yardımcı olun lütfen yapmadığım şey kalmadı. PC'deki sürümünü şu an söyleyemiyorum iş yerindeyim akşam 5'ten sonra yazabilirim.

İki farklı yöntem var. Hangisine göre güncelliyorsanız ona göre ilerleyiniz:

Teşekkürler şimdilik Recep bey. Akşam evde bu şekilde uygulama yapacağım. İşim çözülür inşallah akşam yeşil tik koyarım. Kolay gelsin hızlı dönüşünüzden dolayı.

Sorun çözüldü, BIOS güncelledim. Sağ olasın Recep Baltaş, teşekkürler Techolay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…