MSI B850M-G ile XPG Lancer Blade DDR5 6000Mhz CL30 RAM uyumlu mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vressy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 166
  • Etiketler Etiketler
    anakart ram

Gigabyte anakartta QVL destek kısmında geçmeyen RAM'leri alıp kullandık sorun olmadı. MSI anakartta durum nasıl bilmiyorum. Kesin olan bir durum var; MSI anakartlar giriş ve alt seviye modeller de, A620 Pro ve B650 gibi seriler de, CL değeri yüksek olan CL36-38-40 RAM'ler de sistemde sorun çıkıyor, sorunlardan bazıları; xmp/expo profile 1 açtıktan sonra, sistem geç açılabiliyor ya da hiç açılamıyor, açıldığı zaman donmalar takılmalar yapabiliyor, BIOS kendi kendini default moda alabiliyor yani sıfırlama yapıyor. Yani MSI biraz RAM çipi konusunda seçici. Bu sorunlardan dolayı MSI anakartları normal kullanıcılar için çok önermiyoruz. Almak istediğini RAM'lerin CL değeri iyi çok sorun olacağını sanmıyorum ama yine de acele etmeyin. ASUS ve Gigabyte BIOS tutarlılığı konuda MSI anakartlara göre önde diyebiliriz. Acele etmeyin işin uzmanları uygun olunca yardımcı olur.

Sizlerden tavsiyeler alarak yavaş ama emin adımlarla alacağım aceleyle halletmeye çalışmak çok büyük saçmalık olurdu.

Dediğiniz gibi bende şu an B650M-P MSI anakart var. RAM hızım 6400MHz fakat 4800'de tıkalı kaldı. 4800ü biraz bile geçse sistem açılmıyor. Bilmiyorum BIOS updateleri bu konuda bir şey çözer mi aldığımdan beri BIOS Update'i atmadım.

Madem hem siz hem de yukarıda başka bir arkadaş bu konuda MSI geride kalıyor diyorsunuz bundan sonra MSI anakart almayacağım en azından aynı seviyeyi yakalamadığı sürece.

Evet çoğu MSI kullanıcısı sizinle aynı sorunu yaşıyor. BIOS güncellemekte fayda var. MSI özellik konusunda iyi ama, BIOS konusunda biraz geride kaldı. Birçok kullanıcı X870 Gigabyte'ya da ASUS B850 anakart tarafına geçti bu yüzden.

Sorun çıkmaz, 2x16 olan da 2x24 olan da M-die. 24 GB olan 2. jenerasyon. 2 Gbit A-die ve M-die sonrası piyasaya sürüldü. Sıralama olarak tercih sırası AM5 sistemlerde H16A>H24M>H16M şeklinde olmalı.

bundan sonra msi anakart almayacağım en azından aynı seviyeyi yakalamadığı sürece.

MSI ve Colorful gibi kartlar, yazılım olarak çok geride. Beta BIOS'lar da cabası, stabilite sorunları var. 1 ASUS, 2 Gigabyte tercih edin. Gigabyte'da da her marka-model değil. XMP olan RAM'ler bu tarz yazılımı kıt olan kartlar tarafından Boot sorunu yaşıyor. Halbuki XMP/EXPO/QVL yazılımı yerli yerinde olan kartlar adına hiçbir önem arz etmiyor. ASUS'ta hiçbir sıkıntı yaşamadım şimdiye dek. Hatta XMP/EXPO dahi kullanmıyorum. Üretici ne demiş örneğin, 1.35V 6000 CL30-38-38-96 değerini bu modüllerin sağladığını belirtmiş. Manuel olarak birebir aynısını yazıyorum ve 5 saniye sonra Boot ediyor sistem. XMP/EXPO ile de işimiz yok normal koşullarda yani. @vressy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…