Naex

Uzman
Merhaba, kendime AM5 bir sistem topladım ve topladığımdan beri sürekli olarak (maksimum 1 dakika ara ile) donanım söküp takıyormuşum gibi bildirim sesi geliyor. Uzunca bir dönem bildirim sesini Windows'tan kapatarak kullandım fakat bu sefer de ses gelmese de anlık bir donma yaşanıyor bildirim sesi geldiğinde.

-Tüm USB ile bağlanan aygıtları söktüm sorun devam ediyor.
-Temiz bir format attım sorun devam ediyor.
-USB ile bağlanan cihazları tek tek farklı slotlarda denedim sorun devam ediyor.
-BIOS sürümü güncel, aygıt yöneticisinde çalışmayan bir aygıt görünmemekte.

PC özelliklerim:
  • MSI B650 Pro Carbon Wi-Fi (bu anakart ile de sorun vardı) - MSI Carbon Wi-Fi X870'e upgrade edildi sorun devam ediyor.
  • Ryzen 7900X3D - işlemci garantiden sıfırı ile değişim yapıldı, sorun devam ediyor.
  • G.Skill Trident Z Neo 16x2 6000MHz.

Sıvı soğutucunun anakarta bağlanan bir USB kablosu var mı?

Var, eski sıvı soğutmam MSI K360V2'ydi o varken de sorun devam ediyordu. Yeni soğutmam MSI CoreLiquid D360. Onu da değiştirdim, sorun devam ediyor.

Anakartta yeteri kadar USB girişi olmadığı için NZXT USB HUB da aldım, soğutmanın USB'si oraya bağlı, HUB'dan kablosunu çıkarınca da ses devam etti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu denemedim,akşam eve geçtiğimde çıkartıp sonucu yazacağım. HUB'da boş yer vardı tek soketi bozulmuştur belki diye düşünerek farklı yerlere taktım ama komple iptal etmedim hiç.

Ayrıca vaktini ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim.🙏

NZXT HUB'u komple devredışı bıraktım sorun devam ediyor 🤦‍♂️

NZXT HUB'u komple devredışı bıraktım sorun devam ediyor 🤦‍♂️

Son düzenleme:
Hocam sistemdeki anakartı arkadaşım da kullanıyor. Aynı sorunu yaşıyor. Önceki anakartta da yaşadım demeseydin anakart sebepli olduğunu düşünüyorduk.